Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ditt digitale fotoalbum

Hvordan skal farmor kunne hygge seg med dine digitale bilder? Last inn bildene i en digital fotoramme i stedet for å skrive ut gammeldagse papirkopier!

Skrevet av / 06.01.09 - 19:12
Ditt digitale fotoalbum

Vi tester:

Agfaphoto 5080MS
kr 1400

Jobo PDJ800
kr 1400

Philips 8FF3FPW
kr 1500

Samsung SPF-85H
kr 1000

Sony DPF-V700
kr 2000

Transcend TPF-T720
kr 1100

Kodak EasyShare W1020
kr 2500

Nextbase PhotoMail-X
kr 2000

Parrot DF7990
kr 2000

Reflecta VisiPrint 8.0
kr 3450

I fjor utnevnte elektronikkbransjen GPS-navigatoren til årets julegave, men i butikkene var det de digitale fotorammene folk kjøpte som gærninger. Dette overrasket både produsentene og oss. Da vi skulle utføre vår test av fotorammer på begynnelsen av året, fikk vi knapt tak i noen ettersom lagrene var gapende tomme i hele Skandinavia. I år har vi lært leksen vår, og hjelper deg å finne fotorammene før jul i stedet for etter.

Fotorammen er ved nærmere ettertanke faktisk den ideelle julegaven. Det man gir bort er nemlig ikke en dings, men en mulighet for opplevelser. Selvsagt fyller man fotorammen med bilder av barnebarna til mormor, pene damer til bror eller siste feriebilder til de stakkars slektningene. Neste gang man kommer på besøk tar man med et minnekort med siste fotografier, og oppdaterer bildespillet i fotorammen. I begynnelsen var det stor forskjell mellom fotorammene.

Noen hadde utmerkede paneler, mange funksjoner og høy oppløsning. Andre var lavoppløste og langsomme med kronglete håndtering. Denne gangen har vi et betydelig jevnere startfelt. Samtlige har tilstrekkelig høy oppløsning, og bildekvaliteten er jevnt over veldig bra.

Så lenge du unngår hyllevarmerne med gamle paneler til salgspris, er det relativt enkelt å kjøpe fotorammer i dag. Det man bør tenke igjennom er størrelse og funksjoner. Vi har valgt å legge oss i størrelsen 7–8 tommer, som er meget prisgunstig og som også gir større bilder enn normale papirkopier.

Mange har også modeller på 10 tommer med lignende ytelse. For å vise bredden av funksjoner har vi to klasser i testen. Dels enkle modeller som kan vise bilder og kanskje spille av video eller musikk. Dels avanserte modeller med trådløs oppkobling, mottaker for MMS eller til og med innebygd fotoskriver.

Hva som er riktig å kjøpe er selvsagt et prisspørsmål, samt hvordan man har tenkt å bruke fotorammen. Mange av fotorammene vi testet i mars selges fortsatt, så gå inn i kjøpeguiden på lydogbilde.no for å lese mer om flere modeller. Der ligger også faktatabellen for denne testen.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top