s.051

Hvordan skal farmor kunne hygge seg med dine digitale bilder? Last inn bildene i en digital fotoramme i stedet for å skrive ut gammeldagse papirkopier!

Vi tester:

Agfaphoto 5080MS
kr 1400

Jobo PDJ800
kr 1400

Philips 8FF3FPW
kr 1500

Annonse

Samsung SPF-85H
kr 1000

Sony DPF-V700
kr 2000

Transcend TPF-T720
kr 1100

Kodak EasyShare W1020
kr 2500

Nextbase PhotoMail-X
kr 2000

Annonse

Parrot DF7990
kr 2000

Reflecta VisiPrint 8.0
kr 3450

I fjor utnevnte elektronikkbransjen GPS-navigatoren til årets julegave, men i butikkene var det de digitale fotorammene folk kjøpte som gærninger. Dette overrasket både produsentene og oss. Da vi skulle utføre vår test av fotorammer på begynnelsen av året, fikk vi knapt tak i noen ettersom lagrene var gapende tomme i hele Skandinavia. I år har vi lært leksen vår, og hjelper deg å finne fotorammene før jul i stedet for etter.

Fotorammen er ved nærmere ettertanke faktisk den ideelle julegaven. Det man gir bort er nemlig ikke en dings, men en mulighet for opplevelser. Selvsagt fyller man fotorammen med bilder av barnebarna til mormor, pene damer til bror eller siste feriebilder til de stakkars slektningene. Neste gang man kommer på besøk tar man med et minnekort med siste fotografier, og oppdaterer bildespillet i fotorammen. I begynnelsen var det stor forskjell mellom fotorammene.

Noen hadde utmerkede paneler, mange funksjoner og høy oppløsning. Andre var lavoppløste og langsomme med kronglete håndtering. Denne gangen har vi et betydelig jevnere startfelt. Samtlige har tilstrekkelig høy oppløsning, og bildekvaliteten er jevnt over veldig bra.

Annonse

Så lenge du unngår hyllevarmerne med gamle paneler til salgspris, er det relativt enkelt å kjøpe fotorammer i dag. Det man bør tenke igjennom er størrelse og funksjoner. Vi har valgt å legge oss i størrelsen 7–8 tommer, som er meget prisgunstig og som også gir større bilder enn normale papirkopier.

Mange har også modeller på 10 tommer med lignende ytelse. For å vise bredden av funksjoner har vi to klasser i testen. Dels enkle modeller som kan vise bilder og kanskje spille av video eller musikk. Dels avanserte modeller med trådløs oppkobling, mottaker for MMS eller til og med innebygd fotoskriver.

Hva som er riktig å kjøpe er selvsagt et prisspørsmål, samt hvordan man har tenkt å bruke fotorammen. Mange av fotorammene vi testet i mars selges fortsatt, så gå inn i kjøpeguiden på lydogbilde.no for å lese mer om flere modeller. Der ligger også faktatabellen for denne testen.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!