Search
Generic filters

Ditt digitale fotoalbum

Hvordan skal farmor kunne hygge seg med dine digitale bilder? Last inn bildene i en digital fotoramme i stedet for å skrive ut gammeldagse papirkopier!

Vi tester:

Agfaphoto 5080MS
kr 1400

Jobo PDJ800
kr 1400

Philips 8FF3FPW
kr 1500

Samsung SPF-85H
kr 1000

Sony DPF-V700
kr 2000

Transcend TPF-T720
kr 1100

Kodak EasyShare W1020
kr 2500

Nextbase PhotoMail-X
kr 2000

Parrot DF7990
kr 2000

Reflecta VisiPrint 8.0
kr 3450

I fjor utnevnte elektronikkbransjen GPS-navigatoren til årets julegave, men i butikkene var det de digitale fotorammene folk kjøpte som gærninger. Dette overrasket både produsentene og oss. Da vi skulle utføre vår test av fotorammer på begynnelsen av året, fikk vi knapt tak i noen ettersom lagrene var gapende tomme i hele Skandinavia. I år har vi lært leksen vår, og hjelper deg å finne fotorammene før jul i stedet for etter.

Fotorammen er ved nærmere ettertanke faktisk den ideelle julegaven. Det man gir bort er nemlig ikke en dings, men en mulighet for opplevelser. Selvsagt fyller man fotorammen med bilder av barnebarna til mormor, pene damer til bror eller siste feriebilder til de stakkars slektningene. Neste gang man kommer på besøk tar man med et minnekort med siste fotografier, og oppdaterer bildespillet i fotorammen. I begynnelsen var det stor forskjell mellom fotorammene.

Noen hadde utmerkede paneler, mange funksjoner og høy oppløsning. Andre var lavoppløste og langsomme med kronglete håndtering. Denne gangen har vi et betydelig jevnere startfelt. Samtlige har tilstrekkelig høy oppløsning, og bildekvaliteten er jevnt over veldig bra.

Så lenge du unngår hyllevarmerne med gamle paneler til salgspris, er det relativt enkelt å kjøpe fotorammer i dag. Det man bør tenke igjennom er størrelse og funksjoner. Vi har valgt å legge oss i størrelsen 7–8 tommer, som er meget prisgunstig og som også gir større bilder enn normale papirkopier.

Mange har også modeller på 10 tommer med lignende ytelse. For å vise bredden av funksjoner har vi to klasser i testen. Dels enkle modeller som kan vise bilder og kanskje spille av video eller musikk. Dels avanserte modeller med trådløs oppkobling, mottaker for MMS eller til og med innebygd fotoskriver.

Hva som er riktig å kjøpe er selvsagt et prisspørsmål, samt hvordan man har tenkt å bruke fotorammen. Mange av fotorammene vi testet i mars selges fortsatt, så gå inn i kjøpeguiden på lydogbilde.no for å lese mer om flere modeller. Der ligger også faktatabellen for denne testen.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!