s.051

Hvordan skal farmor kunne hygge seg med dine digitale bilder? Last inn bildene i en digital fotoramme i stedet for å skrive ut gammeldagse papirkopier!

Vi tester:

Agfaphoto 5080MS
kr 1400

Jobo PDJ800
kr 1400

Philips 8FF3FPW
kr 1500

Samsung SPF-85H
kr 1000

Sony DPF-V700
kr 2000

Transcend TPF-T720
kr 1100

Kodak EasyShare W1020
kr 2500

Nextbase PhotoMail-X
kr 2000

Parrot DF7990
kr 2000

Reflecta VisiPrint 8.0
kr 3450

I fjor utnevnte elektronikkbransjen GPS-navigatoren til årets julegave, men i butikkene var det de digitale fotorammene folk kjøpte som gærninger. Dette overrasket både produsentene og oss. Da vi skulle utføre vår test av fotorammer på begynnelsen av året, fikk vi knapt tak i noen ettersom lagrene var gapende tomme i hele Skandinavia. I år har vi lært leksen vår, og hjelper deg å finne fotorammene før jul i stedet for etter.

Fotorammen er ved nærmere ettertanke faktisk den ideelle julegaven. Det man gir bort er nemlig ikke en dings, men en mulighet for opplevelser. Selvsagt fyller man fotorammen med bilder av barnebarna til mormor, pene damer til bror eller siste feriebilder til de stakkars slektningene. Neste gang man kommer på besøk tar man med et minnekort med siste fotografier, og oppdaterer bildespillet i fotorammen. I begynnelsen var det stor forskjell mellom fotorammene.

Noen hadde utmerkede paneler, mange funksjoner og høy oppløsning. Andre var lavoppløste og langsomme med kronglete håndtering. Denne gangen har vi et betydelig jevnere startfelt. Samtlige har tilstrekkelig høy oppløsning, og bildekvaliteten er jevnt over veldig bra.

Så lenge du unngår hyllevarmerne med gamle paneler til salgspris, er det relativt enkelt å kjøpe fotorammer i dag. Det man bør tenke igjennom er størrelse og funksjoner. Vi har valgt å legge oss i størrelsen 7–8 tommer, som er meget prisgunstig og som også gir større bilder enn normale papirkopier.

Mange har også modeller på 10 tommer med lignende ytelse. For å vise bredden av funksjoner har vi to klasser i testen. Dels enkle modeller som kan vise bilder og kanskje spille av video eller musikk. Dels avanserte modeller med trådløs oppkobling, mottaker for MMS eller til og med innebygd fotoskriver.

Hva som er riktig å kjøpe er selvsagt et prisspørsmål, samt hvordan man har tenkt å bruke fotorammen. Mange av fotorammene vi testet i mars selges fortsatt, så gå inn i kjøpeguiden på lydogbilde.no for å lese mer om flere modeller. Der ligger også faktatabellen for denne testen.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.