Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Diskret Leica-kamera

Leica M9-P blir enda mer profesjonell nå nå når den karakteristiske røde prikken forsvinner, og glasset over skjermen bak byttes med et safirglass. Det mener i hvert fall Leica som kaller den nye versjonen av rammesøkerkameraet M9 for M9-P. Hvor P naturligvis betyr profesjonell.

Det legendariske Leica M-kameraet ble lansert så langt tilbake som i 1954, og ble digital i 2008.

Og i 2009 lanserte Leica M9, som er verdens minste systemkamera med en fullformat 135 mm-format bildebrikke.

M9 fortsetter som før, i sølv eller sort, mens M9-P er myntet på fotografer som ønsker en nesten skuddsikker skjerm, og et mer diskret ytre. Derfor er den røde Leica-logoen fjernet, og glasset på skjermen bak, byttet ut med et meget sterkt safirglass.

Leicas sjef for produktutvikling, Stephan Daniel, sier til Lyd & Bilde at P-modeller alltid er etterspurte for sin diskresjon. Vanligvis bruker fotografer å sette en tape over logoen, og bruke tusj på de hvitlakkerte graveringene på toppen (dersom kameramodellen har det), for å gjøre kameraet enda mer diskret.

Med en M9-P trenger de ikke det.

Annonse

Teknisk sett er dette samme kamera som Mp med logoen på fronten, den eneste andre synlige endringen, er graveringen på toppen av kamerahuset, og det sorte vulkanittstoffet som kameraet er trukket i.

Det skal også bli mulig å oppgradere et M9 til M9-P fra oktober i år.

Huset alene skal koste 52.000 kroner, og er tilgjengelig i juli.

I løpet av juli er også den nye 21mm vidvinkelen Leica Super-Elmar-M /f.3,4 ASPH, tilgjengelig.

Det er et kompakt vidvinkelobjektiv til M-serien, som leveres med solblender i metall, og det finnes en optisk søker til objektivets brennvidde, som man setter i blitsskoen.

Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH, koster 20.000 kroner.

Annonse

Korte fakta:

Vidvinkelobjektiv for arkitektur-, gate- og landskapsfotografering.

Ypperlig bildekvalitet på full blenderåpning. Forvrengning, vignettering og fargeavvik er redusert til et minimum.

Med sin kompakte størrelse er det et meget anvendelig vidvinkelobjektiv for fotografer som reiser mye.

Solblender i metall følger med som standard.

Antirefleksbehandlingen gjør at skarpe bilder kan tas selv under ekstreme motlysforhold.

Blender f/3,4 i kombinasjon med kort brennvidde gir skarpe bilder selv i svake lysforhold.
Made in Germany.

Annonse
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.