Videokamera

Her er det kuleste videokameraet vi har sett på lenge. La oss håpe det lager den klassiske rrr-kyden når man filmer

Med et design som ubeskjedent er rappet fra tidligere tiders Super 8-kameraer, er Bellami HD-1 fra Chinon, det soleklart kuleste videokameraet vi har sett siden Dieter Rams Braun-kamera.

Bellami HD-1 er ikke i salg ennå, men skal bli et 1080 HD-videokamera, med pistolgrep og utskiftbar optikk. Kameraet later ikke til å ha skjerm, men har i stedet en optisk søker. Lite er det også, som man kan se av bildet under. 仮TOP

Det ryktes at prisen i Japan vil ligge på 80.000 Yen, i underkant av 5000 kr, altså ikke mye mer enn et GoPro-kamera, eller et anstendig systemkamera.

Det spekuleres også i at HD-1 skal kunne bruke optikk fra andre kameraer, bare med en adapter. I så fall gjør det kameraet meget interessant for ivrige filmmakere, som da får tilgang til en mengde kvalitetsoptikk som gir dem uante muligheter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.