Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Digitaliser dine analoge videoopptak

På enklest mulig vis, direkte gjennom USB-kontakten.

Skrevet av / 31.01.14 - 16:02
Digitaliser dine analoge videoopptak

Lifeview står bak merkenavnet Not Only TV, som lager fiffige og rimelige løsninger innen lyd og video.

Video Editor USB Deluxe er navnet på en liten USB-pinne med analoge lyd- og bildekoblinger i den ene enden. Ønsker du å digitalisere dine VHS-opptak eller gamle hjemmevideoer, har du alt du trenger.

Koble avspilleren, for eksempel VHS, til den analoge stereoinngangen og en av videoinngangene (vanlig, gul kompositt for VHS eller S-Video for S-VHS), start medfølgende programvare (for Windows), og importer i sanntid rett inn på harddisken.

Filmen kan redigeres med medfølgende programvare Ulead VideoStudio V10 SE, som gir mulighet for klipping, effekter, overganger, legge til stillbilder, bakgrunnsmusikk og mer.

Opptakene kan fanges i både MPEG2 og MPEG4 med oppløsningen 720 x 576 piksler, 25 bilder i sekundet. Klassisk PAL-standard, altså. Ferdig digitalisert video kan brennes ut på DVD.

AudioVideoGrabber

Super 8
Har du noen gamle filmruller og en fremviser av typen Super 8, løses det på følgende vis: Kjør fremviseren opp mot et lerret, og sett et høykvalitets videokamera på et stativ mot lerretet. Med kameraet i opptaksmodus kobles dette til videoinngangen på USB-pinnen, og du kan gjøre opptaket direkte inn på datamaskinen, uten å behøve å trykke på opptaksknappen på selve kameraet.

Dersom du har filmruller med lyd, bør du bruke en fremviser med RCA lydutganger, og koble disse direkte til USB-pinnen. Om fremviseren derimot har innebygde høyttalere, må lyden fanges med en høykvalitets mikrofon, som settes opp mot høyttaleren.

Pris: 299 kr

ps.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top