Det beste vidvinkelobjektivet

Skrevet av / 15.10.15 - 09:01
Det beste vidvinkelobjektivet

De er kjent for sin fantastiske optikk, men de er ikke den eneste som kan lage kvalitetsoptikk. Tross det hevder Christophe Casenave, som er produktsjef hos Zeiss Camera Lenses, at den nye Otus 28mm f1,4, er den beste noensinne.
Han mener kanskje den beste Zeiss vidvinkelen noensinne, som i tilfelle betyr at vi snakker optisk kvalitet i high-end klassen, det er det neppe noen tvil om.

Det velvoksne objektivet som veier over 1,3 kg, med manuell fokus, er beregnet på speilreflekser fra Nikon eller Canon med fullformat bildebrikke og er bygget opp med 16 Zeiss linseelementer i 13 grupper. Et av dem er asfærisk for å korrigere for optiske avvik, og de fleste av dem er laget av støpt og polert spesialglass.

Igjen, i følge Zeiss, skal objektivet være sylskarpt over hele bildeflaten, selv på blender 1,4. Otus 28mm 1,4 er ikke i butikkene før andre kvartal 2016, og prisen er følgelig ikke kjent.

Det kommende Zeiss Loxia 35mm f2,0 blir betydelig billigere. Objektivet som er laget for Sonys fullformatkameraer i alpha-serien, er i butikkene i desember til 1260 Euro:

ZEISS Loxia 2.8/21Objektivet er det tredje i Loxia-serien, med manuell fokusering, og laget for fullformat bildebrikker med høy oppløsning. Legg merke til at objektivene har blenderring og fokuseringskala på godt gammeldags, klassisk vis.

ZEISS Loxia lens family

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top