Search
Generic filters

Det beste vidvinkelobjektivet

De er kjent for sin fantastiske optikk, men de er ikke den eneste som kan lage kvalitetsoptikk. Tross det hevder Christophe Casenave, som er produktsjef hos Zeiss Camera Lenses, at den nye Otus 28mm f1,4, er den beste noensinne.
Han mener kanskje den beste Zeiss vidvinkelen noensinne, som i tilfelle betyr at vi snakker optisk kvalitet i high-end klassen, det er det neppe noen tvil om.

Det velvoksne objektivet som veier over 1,3 kg, med manuell fokus, er beregnet på speilreflekser fra Nikon eller Canon med fullformat bildebrikke og er bygget opp med 16 Zeiss linseelementer i 13 grupper. Et av dem er asfærisk for å korrigere for optiske avvik, og de fleste av dem er laget av støpt og polert spesialglass.

Igjen, i følge Zeiss, skal objektivet være sylskarpt over hele bildeflaten, selv på blender 1,4. Otus 28mm 1,4 er ikke i butikkene før andre kvartal 2016, og prisen er følgelig ikke kjent.

Det kommende Zeiss Loxia 35mm f2,0 blir betydelig billigere. Objektivet som er laget for Sonys fullformatkameraer i alpha-serien, er i butikkene i desember til 1260 Euro:

ZEISS Loxia 2.8/21Objektivet er det tredje i Loxia-serien, med manuell fokusering, og laget for fullformat bildebrikker med høy oppløsning. Legg merke til at objektivene har blenderring og fokuseringskala på godt gammeldags, klassisk vis.

ZEISS Loxia lens family

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.