Denne er gratis

Så du tar bilder med mobilen, eller nettbrettet? Da trenger du denne.
forfatter

De fleste klarer seg sikkert uten. Men for de som er mer opptatt av bildekvalitet, er Adobes nye versjon av Lightroom for Android, verdt å laste ned.  Da får man et mye bedre verktøy å justere bildene med. Særlig dersom man laster opp bilder fra kameraet til mobilen, eller nettbrettet.

I nye Lightroom  2.0 for Android er det også støtte for råfiler i DNG-format, slik at man kan jobbe med filer fra for eksempel Nikon- eller Leica-kameraer i DNG-format på mobilen. Eller kanskje helst nettbrettet.

Lightroom  2.0 har flere ferdiglagede innstillinger som man kan se på forhånd før man lagrer redigerte bildefiler, og man kan for eksempel fjerne tåke, dis og uskarpheter i bildet.

– Med Lightroom 2.0 har vi gjort det mulig å arbeide med et komplett fotoarbeid med fulloppløselige bilder uansett hvor man befinner seg, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef i Adobe.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nytt i Lightroom 2.0:

·         DNG – innebygd  app-kamera som støtter bilder i DNG RAW-format
·         Shoot Through – forhåndsinnstillinger som muliggjør justeringer før man tar bildet
·         Dehaze – verktøy som fjerner tåke og dis i bilder
·         Split Toning – lar en legge til et «fargeskjær » på bestemte steder i bildet
·         Target Adjustment Tool – verktøy for farge- og sort/hvitt-redigering
·         Point Mode in Curve – verktøy for full kontroll over fargetoner og kontraster

Lightroom 2.0 til Android finner du i Google Play.

Hvitbalansekontroll:

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.