Systemkamera

Jean Gaumy har vært blant de første fotografene som har fått fotografere med nye Leica M. Bildene ser du her.
forfatter

Tross det klassiske utseendet, er Leica M et helt nytt kamera. Alt det tekniske er endret om man sammenligner med forgjengeren M9, som vi testet her. Og ikke å forveksle med sorthvitt-kameraet M Monochrom. Den testen leser du her.

Leica M, bare M denne gangen (eller type 240 som den heter internt), ble presentert på Photokina i september 2012, og bruker en helt ny 24 megapiksler CMOS-bildebrikke med 24 megapiksler i fullt 35mm-format, som er utviklet for Leica av CMOSIS, og laget av STMicroelectronics (STM) in Grenoble, Frankrike.

the-leica-m-004

Kameraet som også kan ta opp full 1080 HD-video, for første gang i en Leica M-modell, kan også bruke en elektronisk LCD-søker, og adapter som gjør det mulig å fotografere med Leicas fremragende R-opjektiver fra det avlagte R-systemet, med speilreflekser.

Jean Gaumy er en av de første fotografene som har fått publisere bilder fra Leica M. Bildene fra hans reise i Bishkek, Kirgisistan, ser du på Leicas egen blogg.

Det er ikke verdens mest spennende bilder, og heller ikke særlig egnet til å vurdere bildekvaliteten med, det får vente til vi får testet kameraet, men det er likefullt interessant å studere bildene fra Leica M.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.