Search
Generic filters

De første bildene fra Leica M

Jean Gaumy har vært blant de første fotografene som har fått fotografere med nye Leica M. Bildene ser du her.

Tross det klassiske utseendet, er Leica M et helt nytt kamera. Alt det tekniske er endret om man sammenligner med forgjengeren M9, som vi testet her. Og ikke å forveksle med sorthvitt-kameraet M Monochrom. Den testen leser du her.

Leica M, bare M denne gangen (eller type 240 som den heter internt), ble presentert på Photokina i september 2012, og bruker en helt ny 24 megapiksler CMOS-bildebrikke med 24 megapiksler i fullt 35mm-format, som er utviklet for Leica av CMOSIS, og laget av STMicroelectronics (STM) in Grenoble, Frankrike.

the-leica-m-004

Kameraet som også kan ta opp full 1080 HD-video, for første gang i en Leica M-modell, kan også bruke en elektronisk LCD-søker, og adapter som gjør det mulig å fotografere med Leicas fremragende R-opjektiver fra det avlagte R-systemet, med speilreflekser.

Jean Gaumy er en av de første fotografene som har fått publisere bilder fra Leica M. Bildene fra hans reise i Bishkek, Kirgisistan, ser du på Leicas egen blogg.

Det er ikke verdens mest spennende bilder, og heller ikke særlig egnet til å vurdere bildekvaliteten med, det får vente til vi får testet kameraet, men det er likefullt interessant å studere bildene fra Leica M.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker