3D kikkert med HD-video

Sjekk denne. Sony-kikkerten ser ut som en militærrekvisitt fra filmen Avatar, og er avansert nok til at det hadde vært troverdig. For her kan man ta opp video i full HD-kvalitet, og i 3D om man vil!
Annonse
Annonse
forfatter

Sony DEV-5 har hele 20 x zoom (5,4x i 3D), det skulle rekke enten man spionerer på naboen kone som man ikke har fellingstillatelse til, eller ser etter ville dyr man har fellingstillatelse til. Kikkerten har optisk bildestabilisator, slik et man har et stødig bilde i okularene, selv om man er skjelven på hendene.

Den kan selvfølgelig kobles tv-en, gjerne en med 3D, slik at man kan vise opptakene eller stillbildene, som kan lagres med opp til 7,1 megapiksler oppløsning.

Kikkerten bruker to CMOS-bildebrikker, plassert bak hver sitt objektiv – et for hvert øye – som har en kraftig lysåpning (blender) på f/1.8-3.4, slik at man kan se og gjøre opptak i lite lys.

Bilder og video lagres på et vanlig SD eller Memory Stick minnekort, og man får operasjonstid på opp til 6 timer og 10 minutter med det største batteriet i 2D, 5 tímer og 20 minutter i 3D.

Sony-kikkerten kommer i to versjoner, DEV-5 med GPS-tagging til 17.300 kroner, og DEV-3 uten til 13.000 kroner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.