Contour hjelmkamera oppgraderes

Annonse
Annonse
forfatter

Hodekameraet som blant annet har blitt frontet gjennom TV-programmet 71 grader nord, er oppgradert. Dette på forespørsel fra indrettsutøvere, utendørsentusiaster og profesjonelle TV-fotografer. Den nye versjonen heter Contour+.

Som forgjengeren filmer kameraet i full HD-oppløsning, 1080p, og lagrer video på SD-kort.

Der hvor forgjengeren manglet noen form for videoutgang for monitorering av videosignalet, har Contour+ HDMI-utgang for direktestrømming. En nøkkelfunksjon for å kunne direkteoverføre kringkasting. Dette vil nødvendigvis ikke kunne brukes med kameraet plassert på hjelm når man er midt i slalåmløypa eller sykler ned Mount Everest, men er for å brukes når kameraet står på stativ. Det er også hendig for å sjekke vinkelen på kameraet før man setter utfor løypa.

Til sistnevnte bruk kan man alternativt benytte Bluettoth-overføring til iPhone eller iPad, som gjør denne til skjermsøker. Dette krever en app som kan lastes ned gratis (første versjon av kameraet har også mulighet for dette).

Videre har Contour+ et nytt objektiv med enda videre synsvinkel, på 170 grader, for å fange mer av omgivelsene i bildet. Innebygd GPS-mottaker mottar dessuten informasjon om hastighet, posisjon og høydemeter. Til slutt kan kameraet skilte med å være det første hodekameraet med mikrofoninngang, for profesjonell lydkvalitet på videoopptakene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?