Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Contour hjelmkamera oppgraderes

Hodekameraet som blant annet har blitt frontet gjennom TV-programmet 71 grader nord, er oppgradert. Dette på forespørsel fra indrettsutøvere, utendørsentusiaster og profesjonelle TV-fotografer. Den nye versjonen heter Contour+.

Som forgjengeren filmer kameraet i full HD-oppløsning, 1080p, og lagrer video på SD-kort.

Der hvor forgjengeren manglet noen form for videoutgang for monitorering av videosignalet, har Contour+ HDMI-utgang for direktestrømming. En nøkkelfunksjon for å kunne direkteoverføre kringkasting. Dette vil nødvendigvis ikke kunne brukes med kameraet plassert på hjelm når man er midt i slalåmløypa eller sykler ned Mount Everest, men er for å brukes når kameraet står på stativ. Det er også hendig for å sjekke vinkelen på kameraet før man setter utfor løypa.

Til sistnevnte bruk kan man alternativt benytte Bluettoth-overføring til iPhone eller iPad, som gjør denne til skjermsøker. Dette krever en app som kan lastes ned gratis (første versjon av kameraet har også mulighet for dette).

Videre har Contour+ et nytt objektiv med enda videre synsvinkel, på 170 grader, for å fange mer av omgivelsene i bildet. Innebygd GPS-mottaker mottar dessuten informasjon om hastighet, posisjon og høydemeter. Til slutt kan kameraet skilte med å være det første hodekameraet med mikrofoninngang, for profesjonell lydkvalitet på videoopptakene.

 

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.