Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Contour hjelmkamera oppgraderes

Skrevet av / 11.05.11 - 16:00
Contour hjelmkamera oppgraderes

Hodekameraet som blant annet har blitt frontet gjennom TV-programmet 71 grader nord, er oppgradert. Dette på forespørsel fra indrettsutøvere, utendørsentusiaster og profesjonelle TV-fotografer. Den nye versjonen heter Contour+.

Som forgjengeren filmer kameraet i full HD-oppløsning, 1080p, og lagrer video på SD-kort.

Der hvor forgjengeren manglet noen form for videoutgang for monitorering av videosignalet, har Contour+ HDMI-utgang for direktestrømming. En nøkkelfunksjon for å kunne direkteoverføre kringkasting. Dette vil nødvendigvis ikke kunne brukes med kameraet plassert på hjelm når man er midt i slalåmløypa eller sykler ned Mount Everest, men er for å brukes når kameraet står på stativ. Det er også hendig for å sjekke vinkelen på kameraet før man setter utfor løypa.

Til sistnevnte bruk kan man alternativt benytte Bluettoth-overføring til iPhone eller iPad, som gjør denne til skjermsøker. Dette krever en app som kan lastes ned gratis (første versjon av kameraet har også mulighet for dette).

Videre har Contour+ et nytt objektiv med enda videre synsvinkel, på 170 grader, for å fange mer av omgivelsene i bildet. Innebygd GPS-mottaker mottar dessuten informasjon om hastighet, posisjon og høydemeter. Til slutt kan kameraet skilte med å være det første hodekameraet med mikrofoninngang, for profesjonell lydkvalitet på videoopptakene.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top