Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2024: Belkin Auto-Tracking Stand – Så enkelt blir proff video

Belkin Auto-Tracking Stand Pro er noe alle iPhone-videografer må ha i verktøykassen.

Skrevet av / 09.01.24 - 09:00
CES 2024: Belkin Auto-Tracking Stand – Så enkelt blir proff video

Innholdsprodusent, forbered deg til et kvantesprang! Belkin har nemlig akkurat avduket det futuristiske stativet Auto-Tracking Stand Pro. For iPhone. Som kan være med å starte en ny tidsalder for alle som lager video. Det neste store siden selfies.

Det dreier seg om et motorisert stativ, som kommuniserer med den dokkede iPhonen. Og som med bruker ansiktsgjenkjenning til å låse seg inn på subjektet i videoen. Når hovedpersonen går rundt i rommet, vil kameraet følge etter, fokusere og zoome. Helt automatisk. Det vil se ut som om du har en egen kamerafører foran deg.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro 2
Foto: Belkin

Belkin lover at det hele er lekende lett:

  1. Fest iPhonen i stativet
  2. Åpne kameraet
  3. Bli hovedpersonen i din egen video, og la magien skje

En tilsynelatende avansert videoproduksjon blir dermed like enkelt å lage som en vanlig TikTok-video. Du kan fokusere på kreativiteten, mens teknologien tar seg av resten.

Nå blir Belkin riktignok langt fra det eneste selskapet som kommer med slike stativer. Det er nemlig et resultat av Apples nye DockKit-teknologi, som nært hvem som helst kan godkjennes for å lage produkter til.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro - magsafe
Foto: Belkin

Bruker MagSafe

Stativet fungerer ved å dokke din iPhone via MagSafe. Telefonen kan lades mens den filmer, opptil 15W. Selve stativet har også innebygd batteri, med inntil 5 timers batterilevetid for opptak av innhold når du er på farten.

Festet gir 360 graders bevegelsessporing, og holder personer i rammen uansett hvor mange ganger de går rundt i rommet. Er det to personer i bildet, forsøker stativet å holde begge innrammet, når det ikke blir mulig, vil prioritering alltid ligge på hovedpersonen.

90 graders motirsert automatisk tilt gjør dessuten at man kan fange situasjonen fra hvilken som helst vinkel ved å bruke front- eller bakre kamera, med automatisk justering av videovinkel for vertikale eller horisontale opptak.

Jen Wei - Belkin
Jen Wei fra Belkin demonstrerte stativet, med overbevisning. Foto: Privat

Paradigmeskifte?

I et digitalt videomøte fikk vi se kamerastativet i aksjon. Jen Wei – nestleder for kommunikasjon og bedriftsutvikling i Belkin – gikk rundt i rommet, og iPhone-kameraet fulgte henne rundt. Det virket både imponerende enkelt, og ga et proft uttrykk.

Det er kanskje store ord, men noe så enkelt som et motorisert kamerastativ kan bli et paradigmeskifte – eller en gamechanger, om du er glad i engelsk, for innholdsskapere, podkastere, forelesere … ja, hvem som helst som lager video med seg selv i bildet.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro
Belkin Auto-Tracking Stand Pro

Belkin Auto-Tracking Stand Pro: Pris og tilgjengelighet

Belkin Auto-Tracking Stand Pro har fått en pris på svært overkommelige 180 dollar, altså under 2000 norske kroner. Prisen inkluderer en 1,5 meter USB-C-kabel og 30W strømforsyning.

Stativet kommer «veldig snart»; inntil videre kan du gå på belkin.com og klikke «Notify me», for å bli holdt oppdatert om tilgjengelighet.

Mer info: belkin.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top