Proffkompakt

De driver ikke bare med klokker og kalkulatorer, nå kommer en skikkellig proffkompakt med seriøse spesifikasjoner
Annonse
Annonse
forfatter

Casio har lenge vært store på kompaktkameraer, men nå har bunnen i markedet falt ut og det gjelder å tenke nytt. Derfor har Casio tatt frem Exilim EX-10. Et kamerae i kompkatklasssen for entusiaster, som liker å skru selv, og er kresne på bildekvalitet.

Kameraet har blant annet fått en større 12 Mp bildebrikke på 1/1,7 tommer, mens det vanlige er en mindre 1/2,3 tommers bildebrikke. Det stiller kameraet i samme klasse som Panasonic Lumix LX7 og Nikon P7800.

EX-10 top

Store ratt og knapper med direktetilgang til primærfunksjoner, er akkurat hva entusiastene etterspør. Objektivet dekker 28-112mm, med meget bra lysstyrke på f1,8-2,5, og har en insntillingsring innerst på objektivet. Bildene kan naturligvis lagres som råfiler for senere etterbehandling, og det har som vanlig for kamerer nå for tiden, wifi innebygget for trådløse overføring av bilder.

EX-10 screen

Annonse

EX-10 har også en unik funksjon for eksponeringsavvik – bracketing – som lagrer opp til ni blder man kan velge mellom. Da kan man velge bilder med ulik fokus, blenderåpning, hvitbalanse, eksponering og mer. Slik at man har et enda bredere utvalg å jobbe med.

På baksiden har det en 3,5-tommers vippbar pekeskjerm, men 0,9 Mp oppløsning.

Et par andre ting er også verdt å nevne. Batteritiden er oppgitt til 455 eksponeringer, meger bra, og korteste lukkertid er respektable 1/4000s. Mens maksimal lukkertid er 250 sekunder.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.