TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Capture One Pro 23 bilderedigering

Ny versjon av Capture One Pro for fotografer.

forfatter
Publisert 08.11.22 - 14:00

Danske Capture One Pro er et utmerket alternativ til Adobe Photoshop og Adobe Lightroom, med et oversiktlig grensesnitt og avanserte funksjoner for bilderedigering. Nå er Capture One Pro 23 ut, et drøyt halvår etter lanseringen av Capture One Pro 22.

Grensesnittet er lett gjenkjennbart for erfarne brukere av Capture One, men den nyeste versjonen har fått flere funksjoner, og en forbedret arbeidsflyt.

Smarte justeringer skal redusere redigeringstiden, fotografen kan markere og gruppere fler bilder i slengen, og man kan legge fargegradering i flere lag når man jobber i stiler – Styles.

Layers in Styles. Ill: Capture One

I verktøypaletten for smarte justeringer, kan man velge justeringer på ett av bildene i et album, og lagre endringene som en referanse for akkurat den justeringen, som man kan legge på flere av bildene samtidig.

Bryllupsfotografer kan for eksempel velge en foretrukken hvitbalanse og eksponering, som kan legges på alle portrettene med hvit kjole og sort dress, og sånn redigere et helt album med et par klikk.

Smart Adjustments, eller smarte justeringer, tilpasser seg fotografens foretrukne valg og tar bare hensyn til de samme justeringen som fotografen har valg. F.eks. den hvite kjolen og justeringer av hudtoner, og rører ikke bakgrunner i bildet.

Cull view. Ill. Capture One

Når man importerer bilder fra mapper, er det blitt enklere å gruppere bilder etter likhet – Group Overview, og bilder man importerer fra bildemapper eller rett fra kameraet etter som bildene tas, dukker mye raskere opp på skjermen enn før.

Fotografen kan også endre opptaksdato og tid på bilder fra flere kameaer hvor dato og tid ikke er synkronisert. Like bilder med ulike justeringer kan dras over til ulike album, sånn at man f.eks kan ha en variant av alle sorthvitt-bildene i ett og samme album., uten at andre varianter automatisk havner i samme album.

Capture One Live, som gjør det mulig å dele bilder og mapper med andre, kommer også i en gratisversjon.

Capture One Pro 23 kan også importere bildemapper fra Adobe Lightroom, med all justeringer intakt, og en gratis prøveversjon kan lastes ned på Capture Ones nettsider.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Bilderedigering for viderekomne

Skal gi deg finere farger og mindre bildestøy

Capture One 20 er oppgraderingen du må ha.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Retroentusiastenes drømmekamera Fujifilm X-T5 beholder den klassiske betjeningen, men gjør et stort sprang på bildekvalitet.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Følg Lyd & Bilde