Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Capture One Pro 23 bilderedigering

Ny versjon av Capture One Pro for fotografer.

Skrevet av / 08.11.22 - 14:00
Capture One Pro 23 bilderedigering

Danske Capture One Pro er et utmerket alternativ til Adobe Photoshop og Adobe Lightroom, med et oversiktlig grensesnitt og avanserte funksjoner for bilderedigering. Nå er Capture One Pro 23 ut, et drøyt halvår etter lanseringen av Capture One Pro 22.

Grensesnittet er lett gjenkjennbart for erfarne brukere av Capture One, men den nyeste versjonen har fått flere funksjoner, og en forbedret arbeidsflyt.

Smarte justeringer skal redusere redigeringstiden, fotografen kan markere og gruppere fler bilder i slengen, og man kan legge fargegradering i flere lag når man jobber i stiler – Styles.

Layers in Styles. Ill: Capture One

I verktøypaletten for smarte justeringer, kan man velge justeringer på ett av bildene i et album, og lagre endringene som en referanse for akkurat den justeringen, som man kan legge på flere av bildene samtidig.

Bryllupsfotografer kan for eksempel velge en foretrukken hvitbalanse og eksponering, som kan legges på alle portrettene med hvit kjole og sort dress, og sånn redigere et helt album med et par klikk.

Smart Adjustments, eller smarte justeringer, tilpasser seg fotografens foretrukne valg og tar bare hensyn til de samme justeringen som fotografen har valg. F.eks. den hvite kjolen og justeringer av hudtoner, og rører ikke bakgrunner i bildet.

Cull view. Ill. Capture One

Når man importerer bilder fra mapper, er det blitt enklere å gruppere bilder etter likhet – Group Overview, og bilder man importerer fra bildemapper eller rett fra kameraet etter som bildene tas, dukker mye raskere opp på skjermen enn før.

Fotografen kan også endre opptaksdato og tid på bilder fra flere kameaer hvor dato og tid ikke er synkronisert. Like bilder med ulike justeringer kan dras over til ulike album, sånn at man f.eks kan ha en variant av alle sorthvitt-bildene i ett og samme album., uten at andre varianter automatisk havner i samme album.

Capture One Live, som gjør det mulig å dele bilder og mapper med andre, kommer også i en gratisversjon.

Capture One Pro 23 kan også importere bildemapper fra Adobe Lightroom, med all justeringer intakt, og en gratis prøveversjon kan lastes ned på Capture Ones nettsider.

Bilderedigering for viderekomne

Capture One 20 er oppgraderingen du må ha.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top