Capture One Mobile
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Capture One Mobile

Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.

forfatter
Publisert 05.07.22 - 10:46

Capture One Mobile er endelig klar for nedlasting til iPad. Det kraftige redigeringsverktøyet er mye brukt blant proffene, og Capture One for datamaskin, er allerede i sin 22de versjon. Capture One ligner mye på Adobe Photoshop, men er et rendyrket redigeringsprogram som ligner mer på en kraftig versjon av Adobe Lightroom.

Den mobile utgaven som nå kan last4es ned til iPad, er en litt enklere versjon av Capture One, enn den man bruker på datamaskinen. Tenk på Capture One Mobile som er forlengelse av Capture One på Mac-en, og du treffer spikeren på hodet.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 03
Capture One Mobile

Tanken bak den mobile versjonen, er at fotografen kan jobbe med bildene på farten, og fortsette på datamaskinen senere. Grensesnittet er ikke identisk, men alle som har jobbet med Capture One i studio, vil kjenne igjen verktøypalettene på iPad-versjonen, som av praktiske grunner er mulig å skjule og hente frem på pekeskjermen når man trenger dem.

Capture One Mobile er kompatibel med Apple Pencil, sånn at man kan retusjere med presisjon, og bildene kan overføres til Cloud File Transfer, for tilgang til valgte bilder på flere enheter.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 05
Cloud File Transfer

Det fungerer omtrent på samme måte som Lightroom Mobile for iPad, og man har tilgang til alle de mest brukte redigeringsfunksjonene i mobil-versjonen av Capture One.

Man kan redigere jpeg eller råfiler fra stort sett alle kameraer, som kan deles med klienter, sosiale medier eller lastes opp med nevnte Cloud File Transfer.

Capture One Mobile kan lastes ned nå, man får en ukes gratis prøveperiode, deretter koster det 55 kr per måned å abonnere. Capture One sier forøvrig at det snart kommer oppdateringer som gir tethering, lagmasker og flere funksjoner som fører Capture One Mobile nærmere funksjonaliteten til desktop-versjonen.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 04
Capture One Mobile
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fotoapper på iPad

Her er de beste fotoappene

Fotografer som trenger et kraftig verktøy, kommer langt med en iPad og de beste appene.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend