Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Capture One Mobile

Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.

Skrevet av / 05.07.22 - 10:46
Capture One Mobile

Capture One Mobile er endelig klar for nedlasting til iPad. Det kraftige redigeringsverktøyet er mye brukt blant proffene, og Capture One for datamaskin, er allerede i sin 22de versjon. Capture One ligner mye på Adobe Photoshop, men er et rendyrket redigeringsprogram som ligner mer på en kraftig versjon av Adobe Lightroom.

Den mobile utgaven som nå kan last4es ned til iPad, er en litt enklere versjon av Capture One, enn den man bruker på datamaskinen. Tenk på Capture One Mobile som er forlengelse av Capture One på Mac-en, og du treffer spikeren på hodet.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 03
Capture One Mobile

Tanken bak den mobile versjonen, er at fotografen kan jobbe med bildene på farten, og fortsette på datamaskinen senere. Grensesnittet er ikke identisk, men alle som har jobbet med Capture One i studio, vil kjenne igjen verktøypalettene på iPad-versjonen, som av praktiske grunner er mulig å skjule og hente frem på pekeskjermen når man trenger dem.

Capture One Mobile er kompatibel med Apple Pencil, sånn at man kan retusjere med presisjon, og bildene kan overføres til Cloud File Transfer, for tilgang til valgte bilder på flere enheter.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 05
Cloud File Transfer

Det fungerer omtrent på samme måte som Lightroom Mobile for iPad, og man har tilgang til alle de mest brukte redigeringsfunksjonene i mobil-versjonen av Capture One.

Man kan redigere jpeg eller råfiler fra stort sett alle kameraer, som kan deles med klienter, sosiale medier eller lastes opp med nevnte Cloud File Transfer.

Capture One Mobile kan lastes ned nå, man får en ukes gratis prøveperiode, deretter koster det 55 kr per måned å abonnere. Capture One sier forøvrig at det snart kommer oppdateringer som gir tethering, lagmasker og flere funksjoner som fører Capture One Mobile nærmere funksjonaliteten til desktop-versjonen.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 04
Capture One Mobile

Fotoapper på iPad

Guide til de fire beste fotoappene

Fotografer som trenger et kraftig verktøy, kommer langt med en iPad og de beste appene.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top