Canons nye speilløse systemkamera

Her er EOS M3, Canons etterlengtede kompakte systemkamera som skal slåss mot Olympus, Sony, Panasonic, Samsung og Nikon.

Skrevet av / 06.02.15 - 10:30
Canons nye speilløse systemkamera

Det er så lenge siden Canon lanserte sitt første kompakte systemkamera, at vi nesten hadde glemt det. Da vi testet EOS M i 2012, var vi forferdet over den trege autofokusen, mangelen på kontroll og den høye prisen. Siden har Canon oppdatert kameraet med betydelig raskere autofokus, og senket prisen.

Det nye EOS M3 kan derfor bare bli en opptur. Kameraet skiller seg ikke veldig fra originalen i størrelse. – 111 x 68 x 44 mm og 366 gram. Det er fremdeles kompakt, men et større grep, programhjul, innstillingshjul rundt utløseren, og programmerbare knapper, gjør det til et mye mer interessant kamera.

EOS M3 toppInnvendig har de erstattet den aldrende 18 Mp bildebrikken med en ny 24.2 Mp APS-C CMOS bildebrikke og en raskere bildeprosessor. Det har også Canons nye Hybrid CMOS AF III autofokussystem med 49 fokuspunkter og en svingbar 7,6 cm selfieskjerm med 1 Mp oppløsning, som kan vippes opp 180 grader, og ned 45 grader. Skuddtakten er oppgitt til 4,2 bilder/s.

EOS M3 EF-M22STM FSL LCD upKameraet har fremdeles pekeskjerm med touch-AF, men også Wi-Fi med NFC for trådløs overføring og kontroll. Det kan også bruke Canons elektroniske søker, som man trer på blitsskoen, og leveres med det fremragende 18-55mm zoomobjektivet som vi betrakter som Canons beste kit-zoom.

Salgstart er april, og med zoomen kommer EOS M3 til å koster 7.000 kr.

EOS M3 bak

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top