Systemkamera

Her er Canon EOS M. Den siste brikken i markedet for kompakte systemkameraer, Canons første, og kanskje også det mest etterlengtede.
Annonse
Annonse
forfatter

Etterlengtet fordi mange mener at Canons inntreden i segmentet for kompakte systemkameraer, kan sette ny fart i markedet. EOS M kan meget vel være kameraet som klarer det, siden det er rettet mot vanlige amatører som elsker å fotografere, snarere enn proffer og viderekomnne fotografer.

EOS M havner i samme klasse som Panasonic Lumix GF5, Olympus PEN E-PM1 og Sony NEX F3. Altså et enkelt kamera med få knapper, pekeskjerm, separat blits, og utskiftbar optikk. Kombinert med meget kompakte mål.

Kamerahuset er 109 x 66 x 32 mm rund baut, og veier 298 gram med batteri, i tillegg kommer selvsagt optikken. Som er tilpasset EOS M, og så langt kun består av to objektiver. En 22mm f 2.0 og en 18-55mm f3.6-5.6 zoom med integert optisk bildestabilisator.

Annonse

Siden kameraet bruker en 18 megapiksler hybrid CMOS bildebrikke, betyr det at 22mm tilsvarer 35mm, og 18-55mm tilsvarer 29-88mm. Om vi sammenligner med tradisjonell 135mm filmformat.

Kameraet kan også bruke Canons enorme utvalg av EOS optikk, bare med en adapter tilkoblet. som vist på bildet under.

EOS M leveres med en separat Speedlite 90EX blits, og har et enkelt grensesnitt med få knapper, og 3,2-tommers pekeskjerm. Som støtter multi touch, og har 1.040 000 bildepunkters oppløsning. Bildebrikken støttes av en DIGIC5 bildeprosessor, som er i stand til å jobbe med 14-bits (millarder av farger).

Annonse

Full 1080 med 30/25/24fps HD-video er en del av utstyrslisten, med integrerte stereomikrofoner og kameraet har kontinuerlig autofokus under filming. Siden objektivene bruker Canons nye STM fokusmotor, er fokusen svært stille.

Det er mulig å ta serieopptak med 4,3 bps, eller 3 bps med fokussporing, og lysfølsomheten er oppgitt til maksimalt 25.600 ISO.

EOS M er ikke i salg før i oktober 2012, men vi skal ha en test av kameraet klar i god tid før det. Norsk pris blir 7.490 kr med 18-55mm, 8.490 kr med 22mm og EOS-adapter, og 8.990 med både 22mm og 18-55mm.

Annonse

Med andre ord, en del høyere priset enn konkurrentene vi nevnte tidligere.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.