Search
Generic filters

Canons første speilløse systemkamera

Her er Canon EOS M. Den siste brikken i markedet for kompakte systemkameraer, Canons første, og kanskje også det mest etterlengtede.

Etterlengtet fordi mange mener at Canons inntreden i segmentet for kompakte systemkameraer, kan sette ny fart i markedet. EOS M kan meget vel være kameraet som klarer det, siden det er rettet mot vanlige amatører som elsker å fotografere, snarere enn proffer og viderekomnne fotografer.

EOS M havner i samme klasse som Panasonic Lumix GF5, Olympus PEN E-PM1 og Sony NEX F3. Altså et enkelt kamera med få knapper, pekeskjerm, separat blits, og utskiftbar optikk. Kombinert med meget kompakte mål.

Kamerahuset er 109 x 66 x 32 mm rund baut, og veier 298 gram med batteri, i tillegg kommer selvsagt optikken. Som er tilpasset EOS M, og så langt kun består av to objektiver. En 22mm f 2.0 og en 18-55mm f3.6-5.6 zoom med integert optisk bildestabilisator.

Siden kameraet bruker en 18 megapiksler hybrid CMOS bildebrikke, betyr det at 22mm tilsvarer 35mm, og 18-55mm tilsvarer 29-88mm. Om vi sammenligner med tradisjonell 135mm filmformat.

Kameraet kan også bruke Canons enorme utvalg av EOS optikk, bare med en adapter tilkoblet. som vist på bildet under.

EOS M leveres med en separat Speedlite 90EX blits, og har et enkelt grensesnitt med få knapper, og 3,2-tommers pekeskjerm. Som støtter multi touch, og har 1.040 000 bildepunkters oppløsning. Bildebrikken støttes av en DIGIC5 bildeprosessor, som er i stand til å jobbe med 14-bits (millarder av farger).

Full 1080 med 30/25/24fps HD-video er en del av utstyrslisten, med integrerte stereomikrofoner og kameraet har kontinuerlig autofokus under filming. Siden objektivene bruker Canons nye STM fokusmotor, er fokusen svært stille.

Det er mulig å ta serieopptak med 4,3 bps, eller 3 bps med fokussporing, og lysfølsomheten er oppgitt til maksimalt 25.600 ISO.

EOS M er ikke i salg før i oktober 2012, men vi skal ha en test av kameraet klar i god tid før det. Norsk pris blir 7.490 kr med 18-55mm, 8.490 kr med 22mm og EOS-adapter, og 8.990 med både 22mm og 18-55mm.

Med andre ord, en del høyere priset enn konkurrentene vi nevnte tidligere.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!