TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Canon XF605

Hendig Canon-kamera for proffvideo med 10-bit 4K-opptak.

Canon har krympet det nye XF605 så mye som mulig, og redusert vekten til to kg (sammenlignet med forgjengeren) med over 600 gram. Sånn har de klart å gjøre XF605 til et mer hendig videokamera. Som er like hjemme i studio, som på location.

Sentralt i kameraet, er en 1-tommers CMOS-brikke med Canons DIGIC DV 7-prosessor for video. Det betyr 0gså 4K 60p/50p med 4:2:2 10-bit opptakskvalitet – internt –  og full HD-video opptil 120p.

Det støtter også HDR (HLG/PQ), samt Canon Log3 og kameraet har den samme bildestabiliseringen som XF- og XA-serien, med fire stabiliseringsmoduser.

Foran bildebrikken sitter et L-serieobjektiv med 15x optisk zoom i 4K og 30x avansert zoom i full HD, som ikke er utskiftbart, med ent brennvidde område fra 25 til 382mm. Og største blender på f2.8.

Det håndholdte kameraet har også en tilbehørssko med ekstra kontakter for tilbehør som CA-XLR2d-C, en XLR-mikrofonadapter fra TEAC. Den gjør det mulig å bruke XLR på alle fire lydkanaler.

Kameraet kan også brukes med Canons nye app, Content Transfer Mobile, hvor man kan redigere både før og etter opptak, og importere opptakene til mobilen for overføring til en server.

Prisen på XF605 blir 53.499 kr, og salgsstart er november 2021.

Kort om XF605:

  • 1-tommers CMOS-brikke og DIGIC DV7-prosessor
  • 4K UHD 60p/50p 4:2:2 10-bit i XF-AVC og MP4
  • 4K L-serie 15x optisk zoomobjektiv med 30x avansert zoom i full HD
  • Dual Pixel CMOS AF med øyeregistrerings-AF og EOS iTR AF X
  • Støtte for PQ- og HLG HDR-formater
  • Samtidig opptak, inkludert proxy-filer
  • Profesjonelle tilkoblingsmuligheter, blant annet 12G-SDI, HDMI- og XLR-innganger, Ethernet, Wi-Fi og USB-C
  • CMT-app for enkel filoverføring til mobiltelefoner og redigering av nyhetsmetadata

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Lyd & Bilde