Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Canon XF605

Hendig Canon-kamera for proffvideo med 10-bit 4K-opptak.

Canon har krympet det nye XF605 så mye som mulig, og redusert vekten til to kg (sammenlignet med forgjengeren) med over 600 gram. Sånn har de klart å gjøre XF605 til et mer hendig videokamera. Som er like hjemme i studio, som på location.

Sentralt i kameraet, er en 1-tommers CMOS-brikke med Canons DIGIC DV 7-prosessor for video. Det betyr 0gså 4K 60p/50p med 4:2:2 10-bit opptakskvalitet – internt –  og full HD-video opptil 120p.

Det støtter også HDR (HLG/PQ), samt Canon Log3 og kameraet har den samme bildestabiliseringen som XF- og XA-serien, med fire stabiliseringsmoduser.

Foran bildebrikken sitter et L-serieobjektiv med 15x optisk zoom i 4K og 30x avansert zoom i full HD, som ikke er utskiftbart, med ent brennvidde område fra 25 til 382mm. Og største blender på f2.8.

Annonse

Det håndholdte kameraet har også en tilbehørssko med ekstra kontakter for tilbehør som CA-XLR2d-C, en XLR-mikrofonadapter fra TEAC. Den gjør det mulig å bruke XLR på alle fire lydkanaler.

Annonse

Kameraet kan også brukes med Canons nye app, Content Transfer Mobile, hvor man kan redigere både før og etter opptak, og importere opptakene til mobilen for overføring til en server.

Prisen på XF605 blir 53.499 kr, og salgsstart er november 2021.

Kort om XF605:

  • 1-tommers CMOS-brikke og DIGIC DV7-prosessor
  • 4K UHD 60p/50p 4:2:2 10-bit i XF-AVC og MP4
  • 4K L-serie 15x optisk zoomobjektiv med 30x avansert zoom i full HD
  • Dual Pixel CMOS AF med øyeregistrerings-AF og EOS iTR AF X
  • Støtte for PQ- og HLG HDR-formater
  • Samtidig opptak, inkludert proxy-filer
  • Profesjonelle tilkoblingsmuligheter, blant annet 12G-SDI, HDMI- og XLR-innganger, Ethernet, Wi-Fi og USB-C
  • CMT-app for enkel filoverføring til mobiltelefoner og redigering av nyhetsmetadata

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.