Canon utvikler 8K-kamera

De finnes ikke i butikk ennå, men 8K-videokameraet og speilreflekskameraet med 120 Mp, viser veien til Canons neste generasjon kameraer.

Skrevet av / 08.09.15 - 11:39
Canon utvikler 8K-kamera

De kaller systemkameraene for videoproduksjon for Cinema EOS-systemet, og de var først med et speilreflekskamera med 4K-video.

Nå utvikler Canon neste generasjon med langt høyere oppløsning i et 8K-videokamera som bruker Canons EF-objektiver. Et videokamera med 8K oppløsning har 8192 x 4320 piksler, som gir 36 megapiksler oppløsning. Sammenlignet med 4K-oppløsning med 8 Mp og HD-video med 2 Mp, er det ekstremt.

Canon antyder bildefrekvenser på 60 bilder per sekund og et dynamisk område på 13 trinn. Det er ganske radikalt tatt i betraktning at 4K-video akkurat har tatt av. Men 8K video er slett ikke beregnet for hvermansen, men proffbruk, og det vil både kompleksiteten og prisen gjenspeile.
120-megapixel SLR camera

De sysler også med et nytt systemkameraet i EOS-serien, som har en oppløsning på ca 120 megapiksler fra en nyutviklet Canon CMOS-bildebrikke. Det er et stykke unna Canon EOS 5Dsr med 50 Mp, som er det råeste speilreflekskameraet på markedet nå.

EOS-kameraet med 120 Mp er foreløpig bare en prototype, men det skal bli interessant å se om Canon bare satser på oppløsning, eller om dynamikkomfanget og fargedybden øker tilsvarende som oppløsningen.

I så fall snakker vi om en liten kamerarevolusjon.

Les om Canons 250 Mp kamera her.

Et sted skal man se dette innholdet, så Canon utvikler en 8K-skjerm som de sier skal ha høy lysstyrke, høy kontrast og et bredt fargespekter.

Pikseltettheten er 300 piksler per tomme, som er på linje med de beste mobilene, men skjermstørrelsen er selvsagt overlegen på Canon-skjermen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top