Nyhet

Canon PowerShot PX bruker kunstig intelligens

Tar bilder mens du gjør noe annet.
forfatter

Hvis du ofte har følelsen av at du gikk glipp av noe på festen i går, kan det hende du skulle hatt et Canon PowerShot PX. Som er et kamera ganske ulikt det meste, og at det ligner litt på et overvåkningskamera er kanskje ikke helt tilfeldig.

For dette er et lite, bærbart kamera man kan sette opp hvor man ønsker, og så tar det bilder og video av alle på festen. Helt av seg selv.

Sony laget noe lignende for noen år siden, hvor man satte et Sony-kamera i en motorisert dokk, og så roterte den kameraet til autofokusen registrerte et ansikt, og klikk, så hadde man et bilde.

Canon-kameraet gjør mye av det samme, og foreviger festen, bryllupet eller andre sosiale happenings, uten at man selv trenger å involvere seg i fotograferingen. Man setter kameraet på et egnet sted, slår på kameraet og velger om man vil la kameraet styre alt selv, eller selv betjene det via PowerShot PX-appen. Som også brukes for å stille inn kameraet.

Som tar bilder i 11,7 Mp oppløsning, eller 1080 HD-video i 60p, og kan styres med talekommandoer uten at man behøver å røre kameraet.

Det har et 19-57mm objektiv som zoomer inn når det trengs, og dreier 340 grader vannrett, og 110 grader loddrett. Det skulle holde til å dekke et stort område. Innendørs eller utendørs.

PC-brukere kan også bruke kameraet som webcam, med Wireless Webcam Utility installert.

PowerShot PX koster 5249 kr, og er i salg i løpet av november 2021.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.