Canon lanserer G11

Powershot G11 erstatter et allerede glimrende kamera, men med svingbar skjerm, ny bildebrikke med mindre støy, men med den samme 5 x zoomen.

Skrevet av / 19.08.09 - 19:01
Canon lanserer G11


G11 erstatter G10 og foruten den svingbare skjermen, er det meste likt på utsiden. G11 har imidlertid fått en 2,8-tommers svingbar skjerm, og den samme 10 megapiksel CCD-bildebrikken som Powershot S90. Som skal redusere bildestøy betydelig. Mens G10 har en bildebrikke på hele 14,7 megapiklser, ahr G11 10 Mp, noe som i seg selv kan dempe sjenerende bildestøy fordi de bittesmå sensorene ikke behøver å sitte så tett og dermed kan gjøres større på et kamera med færre piklser.

Kameraet har den samme 28 – 140mm zoomen med optisk bildestabilisator, blitssko med TTL-styring og full manuell eksponeringskontroll, med valg av både råfil- og JPEG-opptak. Men ikke HD-video, G11 har kun VGA-videopptak.
Likevel har kameraet en HDMI-video- og bildeutgang.
Kameraet er i butikkene i oktober, priset til 5.979 kroner.

Fra pressmeldingen:

Oslo, 19. august:
Canon lanserer i dag PowerShot G11, fullpakket med spennende funksjoner og etterfølger til prisvinnende PowerShot G10 – det populære kompaktkameraet for profesjonelle fotografer og bildebyråer over hele verden.
Gary Knight, anerkjent fotojournalist og en av grunnleggerne av VII Photo Agency, ga denne kommentaren om forløperen til PowerShot G11, PowerShot G10: “Som fotojournalist jobber jeg ofte i krigssoner, og en av mine største utfordringer er å få tatt kvalitetsbilder i farlige situasjoner. Da trenger jeg et robust kamera som gir høy bildekvalitet, men som ikke tar stor plass – og til dette er PowerShot G-serien perfekt. Når jeg fotograferer i konfliktområder, er det viktig å ha et kompaktkamera som gjør det mulig å knipse på en diskret måte, men som samtidig gir den kvaliteten som jeg trenger. G-serien er utmerket i på den måten, den leverer flotte kvalitetsbilder og har et mye mindre påtrengende format enn et speilreflekskamera.”

Profesjonelle fotografer kan glede seg over G11-modellens betydelig utvidede dynamiske spekter. Canons nye Dual Anti-Noise System kombinerer 10 megapiksler bildesensor med høy følsomhet, med Canons utvidede DIGIC 4 bildeprosesserings-teknologi som øker bildekvaliteten og forbedrer ytelsen i forhold til bildestøy med opptil 2 trinn (sammenlignet med PowerShot G10). PowerShot G11 har også i-Contrast-teknologi som forhindrer overeksponerte områder og bevarer detaljer ved lav belysning. Dette gjør det ideelt for vanskelige lysforhold.
Canons førsteklasses objektiver leverer perfekt bildeytelse, med 5x vidvinkel (28 mm) zoom med optisk bildestabilisator (IS). Dette gir mulighet for håndholdte opptak med lengre lukkertider (4 trinn) enn konvensjonelle modeller uten IS, og gir perfekte opptak ved mørkere forhold eller med lavere ISO.  Resultatet er betydelig redusert uskarphet som skyldes kamerarystelser, og fotografen kan fotografere med større brennvidder og lavere lysstyrke uten behov for stativ.
PowerShot G11 gir mulighet til å lagre bilder i RAW-format og er kompatibelt med Canons Digital Photo Professional (DPP)-programvare. Dermed kan bildene lett integreres i fotografens vanlige arbeidsprosess.
Stephen Munday, Senior Operations Director, Editorial, Getty Images, gir denne kommentaren: “Bildekvaliteten som oppnås med PowerShot G-serien er så høy at vi bruker G10-bilder i vårt redaksjonsbibliotek, og våre fotografer som bruker G-serien gjør det på grunn av bildekvaliteten og fleksibiliteten den tilbyr.”
Han fortsetter: “Fotojournalistikken er uforutsigbar, og våre fotografer må ta bilder i alle slags situasjoner. Formatet på G10-kameraet gjør det mulig å knipse uten å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet. Det nye G11-kameraets kapasitet ved lav belysning vil være enda mer nyttig i så måte, ettersom våre fotografer nå kan fotografere uten blits i enda flere situasjoner, men likevel oppnå suveren kvalitet.”
I tillegg til en suveren bildekvalitet, gjør det kompakte formatet og 2,8 tommers vribar PureColor II VA LCD-skjerm (461 000 punkter) kameraet til et ideelt valg for profesjonelle fotografer når et speilreflekskamera er upraktisk eller forstyrrende. PowerShot G11 er ergonomisk designet for rask og presis menyvisning. Egne programhjul for ISO og eksponeringskompensasjon gir fotografen rask og enkel tilgang til favorittinnstillinger og funksjoner.

“Jeg har brukt G-serien siden G5” sier Edmond Terakopian, fotojournalist og vinner av British Press Awards Photographer of the Year og World Press Photo awards. “I det siste har jeg brukt G10, som er helt suverent: det gir høy bildekvalitet og er både pålitelig, anvendelig og robust. Det er det eneste kameraet jeg alltid har med meg, uansett hvor jeg er; enten jeg er på jobb eller har fri.  Jeg vet jeg kan stole på at det gir meg gode resultater, uansett forhold. Opp gjennom årene har jeg brukt G-serie- kameraene på oppdrag der diskresjon har vært et krav. Det er virkelig tilfredsstillende å kunne fortelle en bilderedaktør at bildet han nettopp roste, faktisk er tatt med et kompaktkamera”.
Les mer om G11 her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denne 6K-skjermen sikler vi etter

Kompakt kamera for vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera legger til videoblogging

Canon senker prisen med EOS R100

Kompakt kamera for bloggere

Scroll to Top