Nyhet

Canon EOS R3 nærmer seg

Råbilder på 30 bilder/s er bare toppen av isfjellet.
forfatter

Det er ikke lenge siden vi kunne fortelle om Canons kommende proffkamera i EOS R-serien, men nå vet vi litt mer enn før, om EOS R3.

Som tegner til å bli ganske rå, ikke bare fordi det kan skyte bildeserier på 30 bps, med råfiler, men også fordi vi vet at det får opptil åtte (!) trinn bildestabilisering, og at det skal kunne fokusere ned til minus sju trinn.

Dét er mørkt, det.

Canon sier ikke så mye mer om bildebrikken i fullformat, annet enn at den er stablet (stacked), altså bygget lagvis med elektronikken integrert i brikken, og at den gir deg oversamplet 4K-video, med Canon Log3 og råfilopptak, også på video altså.

Det skiller seg fra speilrefleksen EOS 1Dx Mark II, ved å ha en vri og vippbar 8 cm stor pekeskjerm, men styrepinnen og skrollehjulet til Canon, kjenner vi fra før.

  • Ny bakbelyst stablet BSI CMOS-sensor utviklet av Canon
  • 30 bilder/sek med AF/AE-sporing
  • AF-sporing av mennesker, dyr (inkludert fugler) og motorsport (racermotorsykkel og racerbil)
  • Opptak av oversamplet 4K og RAW internt og Canon Log 3
  • Valg av AF-punkt med øyet
  • Fokus ved lysnivåer på -7EV eller laverei
  • Dual Pixel CMOS AF
  • EOS-1D-seriens støv- og vannbeskyttelse

Kameraet har også en smartkknapp, en berøringsfølsom trykknapp som kan programmeres, både øverst på baksiden og øverst på siden når man holder kameraet vertikalt.

Her er det også doble kortplasser for CFexpress og SD-kort, trådløs og kablet overføring, og blitsskoen har ekstra kontakter for kommende produkter.

Kameraet bruker det samme LP-E19-batteriet som EOS 1Dx III, sånn at fotografene kan bytte om hverandre.

 

Det beste speilreflekskameraet. Det har kanskje aldri vært laget et bedre speilreflekskamera, enn Canons nye flaggskip.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.