Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Canon EOS R1 nærmer seg

Lanseres i 2024.

Skrevet av / 19.05.24 - 12:00
Canon EOS R1 nærmer seg

De har lenge sagt at joda, det kommer et flaggskip over EOS R3, det tar bare lengre tid. Men nå nærmer det seg. Canon sier i en pressemelding at det nye flaggskipet – som naturligvis skal hete EOS R1 – lanseres mot slutten av 2024.

Så mye mer står det ikke, bortsett fra at et heløt nytt bildebehandlingssystem med avanserte deep learning, skal gi kameraet ”utrolig rask og nøyaktig motivgjenkjenning”. Alt tyder på at Canon retter kameraet mot sport og action, for det står også:

“..Ved eksempelvis ballsport hvor flere motiver krysser hverandre, vil hovedmotivet bli sporet fortløpende, selv om en annen spiller løper direkte inn foran hovedmotivet. Videre så gjenkjenner AF “Action Priority”-funksjonen motivets bevegelser ved å hurtig analysere motivets status. I situasjoner under en kamp, hvor det er vanskelig å forutse hva som vil skje som det neste, vil denne funksjon automatisk sjekke spillerens bevegelse – som for eksempel å skyte en ball – og registrere hvilken spiller som er hovedmotivet. Funksjonen skifter også omgående AF-rammen, noe som hjelper fotografen med å fange de avgjørende øyeblikkene i kampen.”

Kameraet får også Canons DIGIC X-prosessor og en nyutviklet DIGIC Accelerator-bildeprosessor, som fores av en ny CMOS-bildebrikke i fullformat.

Foto: Canon

Sannsynligvis vil kameraet sette en ny standard for bildekvalitet og autofokus, og da mener jeg at det må yte bedre enn EOS R3 med en 24 Mp stablet CMOS brikke, som skyter serier med en skuttakt på 30 bilder/s, og har 1/64000s som korteste lukkertid.

Kameraet er ute og testes i felt og sannsynligvis vil det være flere av dem både i årets EM i fotball i juni og juli, og i OL senere i Paris.

Les også Proffkamera med unik funksjon Canon EOS R3 har en unik funksjon, og alt et flaggskipkamera trenger, bortsett fra to ting.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Scroll to Top