Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Canon EOS C70 har 4K/120p og RF-fatning

Blir Canons billigste pro-videokamera.

Skrevet av / 24.09.20 - 16:46
Canon EOS C70 har 4K/120p og RF-fatning

Man kan se på EOS  C70 at det er i slekt med Canons nye R-serie med speilløse fullformatkameraer. Men utløserknappen mangler på C70. Den er erstattet av en rød start/stopp-knapp, som tydelig markerer at dette er et rent videokamera. Det kan ikke ta stillbilder i det hele tatt, men man kan plukke bilder fra videostrømmen i 8,8 Mp oppløsning.

Videokameraet har den samme bajonettfatningen som R-kameraene, 0g kan bruke alle RF-objektivene, men autofokus og alt. Kameraet er relativt kompakt og mangler søker, men har en vribar pekeskjerm.

Det har også en Cinema 4K DCI  bildebrikke i Super 35-format med 17:9 bildeforhold, og da skjønner vi at vi er på APS-C-nivå, og ikke fullformat her.

C70 har også Canons Dual Pixel autofokus, som etter våre erfaringer funger upåklagelig på videoopptak. Det har også Dual Gain Output som øker dynamikkomfanget i opptil 4K/60p-oppløsning, ved å lese informasjonen fra pikslene med to ulike gain-nivåer, og Canon hevder det kan gi et dynamikkomfang i overkant av 16 trinn. Varmen skal holdes i sjakk med intern viftekjøling.

Det kan også ta opp video i 2K/120 eller 180p, det har intern lagring av 10-bit 4:2:2 Long GOP-opptak på SD-kort,det støtter All-Intra, Intra-Frame, XF-AVC og h.265 videokodeker. Kameraet kan også ta opp video i vertikalformat.

Det finnes ikke mekanisk stabilisator, istedet bruker kameraet en elektronisk stabilisering på opptak, som gir en liten 1,2x beskjæring.

C70 har også 10-trinns ND-filter i valgbare trinn, samt C-Log2/C-Log3, PQ,  HLG- gamma som gir høyere dynamisk omfang – HDR, det har 13 programmerbare knapper , doble kortplasser, og to mini XLR-kontakter for mikrofoner, og det bruker Canons videobatterier som sitter på utsiden av kameraet.

Man kan også bruke Canons enorme utvalg av EF-objektiver, med en Canon Mount Adapter kalt EF-EOS R, som har en 0.71x beskjæring som fungerer som en speed booster, hvor objektivets brennviddevinkel bevares – og hvor blenderskalaen forskyves til fordel for ett trinn bedre lysstyrke.

EOS C70 er priset til 60.900 kr inkl. mva, EF-EOS R 0.71X-adapteren til 7000 kr, og begge er tilgjengelig i november.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kanskje det mest avanserte i sin klasse

Billigere med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbake

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Scroll to Top