Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Canon EOS C400 med RF-bajonett

Video for proffene, lyssterk vidvinkel og trådløs blits.

Skrevet av / 06.06.24 - 12:00
Canon EOS C400 med RF-bajonett

La oss ta den kanskje mest interessante nyheten først. Den nye RF 35mm F1.4L VCM, kalles et hybridobjektiv av Canon som sier at den nye 35-en har laget både for stillbilder og videoopptak. Den har en egen kontroll for blender – eller iris som det også kalles, med 11 lameller som skal gi jevnere ufokuserte bakgrunner. Også kalt bokeh.

Det lysterke objektivet er spesielt egnet til fotografering i lite lys, gatefotografering, bryllupsfotografering, eller generell fotografering. Som for eksempel reisefotografering, og selvsagt til videoopptak.

Foto: Canon

Den nye 35 bruker to fokusmotorer både Nano USM-motorer, og en ny VCM, også kalt Voice Coil Motor. Canon sier at det skal bety raskere og mer presis fokusering, med kjappere responser, for eksempel hvis motivet beveger seg raskt på stillbilder eller videoopptak.

Canon slipper også en helt ny trådløs blits kalt Speedlite EL-10, som bare veier 284 g og kan styres med Canons Camera Connect på smarttelefonen.

EL-10_CameraConnect_CameraConnect linkage_31A5213 EL-10_Smartphone_R8
<
>
Foto: Canon

EOS C400

Foto: Canon

Mens både 35-en og blitsen er det regnet for entusiastene og innholdsskapere, er den nye EOS C400 1et rått videokamera tilpasset dokumentarer, kringkasting, reportasje og filmopptak. Kameraet skyter video i 6K fullformat og har en bakbelyst bildebrikke med hele 16 trinns dynamisk omfang.

Det har grunnleggende ISO verdier på 800, 3200 og 12800 ISO, hvis man velger opptaket i Canon Log 2 to eller 3.

Foto: Canon

Kameraet  har Canons RF-fatning som betyr at det kan brukes med Canons store utvalg objektiver i RF-serien. På innsiden har det Dual Pixel CMOS AF II, som dekker hele bildebrikken, og det har følgefokus for dyr, ansikt, øye og kropp.

Man kan ta opp video i 12-bits Cinema RAW Light LT/ ST/ HQ, med 4:2:2 10-bits XF-AVC, eller MP4-baserte XF-AVC S- og XF-HEVC S-formater. Kameraet støtter selvsagt alle formater som har profesjonell filnavn- og metadatastøtte.

Foto: Canon

Sist, men ikke minst. Canon slipper også et nytt Cine Servo-objektiv, som kan leveres med RF- eller PL-fatning. Objektivet med 7x optisk zoom og 17–120 mm brennvidde, er basert på det forrige CN7x-objektivet, og skal har en rekke oppdateringer for  bedre ytelse og bedre kompatibilitet.

Les også Proffkamera med unik funksjon Canon EOS R3 har en unik funksjon, og alt et flaggskipkamera trenger, bortsett fra to ting.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kanskje det mest avanserte i sin klasse

Billigere med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbake

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Scroll to Top