Kompakt systemkamera

Det lille Nikon 1 S2, er et enkelt systemkamera som er priset og laget for nybegynneren, som vil ha bedre bildekvalitet.
Annonse
Annonse
forfatter

De små systemkameraeene er ofte like gode som speilreflekser, men har fordelen av lite volum og lav vekt. Dessverre er ikke prisen alltid en fordel for kompakte systemkameraer, men det er det for Nikons nye S2.

Kameraet koster 4.290 kr med en medføkgende 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoom, og er i salg i juni 2014. Det er et enkelt og lite kamera rettet mot alle som vil ha noe som er bedre enn mobilen, eller et kompaktkamera.

Med utskiftbar optikk er S2 langt mer anvendelig enn noe kompaktkamera, og det leverer overlegen bildekvalitet sammenlignet med mobilkameraet.

Kameraet har en 14 Mp bildebrikke med en lysfølsomhet på 12.800 ISO, Nikons lynraske hybride autofokussystem, og det kan ta bildeserier med opptil 20 bilder/s.

S2_bak

Annonse

Det er ikke trådløst, men kan bruke Nikons WU-1a trådløse adapter for trådløs overføring av bilder.

S2 bruker forøvrig ikke vanlige SD-minnekort, men de mindre  mikro SD-kortene.

Fakta:

  • Avansert hybrid AF: AF-system med 135 punkter. Hele 73 fasesøkende fokuspunkter, som raskt og presist låser fokus i actionmotiver.
  • Lynrask opptakshastighet: Ta ti bilder i RAW-format med opptil 20 bilder i sekundet med kontinuerlig AF eller inntil 60 b/s med fokus låst på det første bildet.
  • Filmmagi: filmer i full HD (1080p) (sideforhold 16:9) med en bildefrekvens på 60p.  Elektronisk VR gir skarpe filmopptak i HD-kvalitet med 1080/30p eller 720/30p og ekstremt sakte film med 400 b/s eller 1200 b/s.
  • Bilder under filmopptak: Ta bilder i høy oppløsning under filmopptak ved hjelp av utløserknappen, eller bruk Automatisk fotoopptak-funksjon som automatisk tar bilder når forholdene er best mulig.
  • Filmfunksjoner med kinokvalitet: Sakte film, Rask film, Rykk og Firesekunders film.
  • Bildekontroll i sanntid: funksjon for å enkelt fryse bevegelser, endre lyssetting eller gjøre bakgrunnen uskarp og ta bilder når motivet er slik man ønsker.
  • Nyvinninger med Nikon 1: Beste bilde (med ny Aktivt valg-funksjon og Smart bildevalg) og Bevegelsesbilde.
  • Kreativ palett: Kunstneriske kreative filtre med studiokvalitet kan legges til bildene før de tas ved hjelp av multivelgeren.
  • Nikon 1-stilen: tøff, lekker og minimalistisk. Det lille og lette kamerahuset er tilgjengelig i hvitt (ice white), svart (matte black), rødt (lipstick red) og gult (sunshine yellow).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Asus har laget en serie ultralette bærbare maskiner med OLED-skjerm, med en pris som faktisk er overkommelig.
Apple erstatter ikke iMac Pro.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
475 kilometers rekkevidde og "kantet" komfort med plass til opptil sju personer.
Oppdaterer dronen med 1'' kamera og 5.4K-video.
Hittil hemmeligholdt rapport avslører at Huawei hadde ubegrenset tilgang til alle samtaler i nederlandsk mobilnettverk.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!
Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.