Search
Generic filters

Budsjettvennlig systemkamera

Det lille Nikon 1 S2, er et enkelt systemkamera som er priset og laget for nybegynneren, som vil ha bedre bildekvalitet.

De små systemkameraeene er ofte like gode som speilreflekser, men har fordelen av lite volum og lav vekt. Dessverre er ikke prisen alltid en fordel for kompakte systemkameraer, men det er det for Nikons nye S2.

Kameraet koster 4.290 kr med en medføkgende 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoom, og er i salg i juni 2014. Det er et enkelt og lite kamera rettet mot alle som vil ha noe som er bedre enn mobilen, eller et kompaktkamera.

Med utskiftbar optikk er S2 langt mer anvendelig enn noe kompaktkamera, og det leverer overlegen bildekvalitet sammenlignet med mobilkameraet.

Kameraet har en 14 Mp bildebrikke med en lysfølsomhet på 12.800 ISO, Nikons lynraske hybride autofokussystem, og det kan ta bildeserier med opptil 20 bilder/s.

S2_bak

Det er ikke trådløst, men kan bruke Nikons WU-1a trådløse adapter for trådløs overføring av bilder.

S2 bruker forøvrig ikke vanlige SD-minnekort, men de mindre  mikro SD-kortene.

Fakta:

  • Avansert hybrid AF: AF-system med 135 punkter. Hele 73 fasesøkende fokuspunkter, som raskt og presist låser fokus i actionmotiver.
  • Lynrask opptakshastighet: Ta ti bilder i RAW-format med opptil 20 bilder i sekundet med kontinuerlig AF eller inntil 60 b/s med fokus låst på det første bildet.
  • Filmmagi: filmer i full HD (1080p) (sideforhold 16:9) med en bildefrekvens på 60p.  Elektronisk VR gir skarpe filmopptak i HD-kvalitet med 1080/30p eller 720/30p og ekstremt sakte film med 400 b/s eller 1200 b/s.
  • Bilder under filmopptak: Ta bilder i høy oppløsning under filmopptak ved hjelp av utløserknappen, eller bruk Automatisk fotoopptak-funksjon som automatisk tar bilder når forholdene er best mulig.
  • Filmfunksjoner med kinokvalitet: Sakte film, Rask film, Rykk og Firesekunders film.
  • Bildekontroll i sanntid: funksjon for å enkelt fryse bevegelser, endre lyssetting eller gjøre bakgrunnen uskarp og ta bilder når motivet er slik man ønsker.
  • Nyvinninger med Nikon 1: Beste bilde (med ny Aktivt valg-funksjon og Smart bildevalg) og Bevegelsesbilde.
  • Kreativ palett: Kunstneriske kreative filtre med studiokvalitet kan legges til bildene før de tas ved hjelp av multivelgeren.
  • Nikon 1-stilen: tøff, lekker og minimalistisk. Det lille og lette kamerahuset er tilgjengelig i hvitt (ice white), svart (matte black), rødt (lipstick red) og gult (sunshine yellow).

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.