Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Brukervennlig actionkamera fra Contour

Roam er navnet på det nye, rimeligste action-videokameraet til Contour. Med Full HD og 170 grader vidvinkel.

Skrevet av / 13.09.11 - 15:35
Brukervennlig actionkamera fra Contour

Contour mener de har økt brukervennlighet med å la samme knappen styre opptak og av/på-funksjonen. Dette for å komme fort i gang og at det ikke levner noen tvil om at kameraet står i opptaksmodus.

Kameraet kan filme i 720p, 960p eller full 1080p, eller du kan ta stillbilder med en oppløsning på 5 megapiksler. Objektivet er av typen 170 grader vidvinkel, som er så mye at det gir en svak fish-eye-effekt. Dette for å være sikker på å få med så mye som mulig av det som foregår foran deg.

Lysstyrken er sterkere enn hos forgjenger ContourHD 1080p, og mulighet for manuell hvitbalanse.

VANNTETT TIL 1 METER
ContourROAM er vanntett ned til en meter og gjør at du kan trygt bruke kameraet ditt i nærheten av vann. Skal du dykke eller det er fare for dybde mer enn en meter, kan du kjøpe et tilpasset undervannshus som går ned det til 60 meter.

BREDT BRUKSOMRÅDE
Contour-kameraene er laget med tanke på ekstrem bruk, slik at du kan ha begge hender frie når du skal surfe, stå på snowboard, sykle, jakte, eller kjøre motorsport. Du kan selvsagt også filme ”vanlig”. Over 20 forskjellige typer tilbehør finnes, deriblant mange typer fester til hjelm, sykkelstyre, stropp rundt panna, vanlig kamerastativ m.m.

Kameraet er beregnet på å kunne brukes i gjørme, støv, snø og regn. Produsenten lover at det tåler masse juling. Enten det er utforkjøring eller downhill-sykling i Hafjell, eller ut på tur med 71 grader nord.

Kameraet støtter MicroSD minnekort med inntil 32 GB kapasitet, som gir omtrent 8 timer opptakstid. Dette må kjøpes ved siden av. Det innebygde batteriet har kapasitet på 3,5 timer, og fordi opptak og strømbryter er i samme knapp vil kameraet stå minimalt i standby og derfor gi lengre levetid mellom filmingen.

Kameraet lader batteriet 80 prosent på en time via USB til PC/Mac.

Veiledende pris er 1999 kroner.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top