Bred vidvinkel til fullformatkameraer

Skrevet av / 19.10.15 - 13:28
Bred vidvinkel til fullformatkameraer

Objektivet er laget for fullformatkameraer som har større bildebrikke med 24 – 36 mm bildeflate, og det betyr at Sigma 20mm f1,4 DG HSM Art, beholder bildevinkelen en 20mm vidvinkel gir på et fullformatkamera.

For med en bildevinkel på 94,5 grader og f1,4 lysstyrke, kan man fotografere landskap, urbane miljøer og arkitektur. Og få med mye av motivet, samtidig som den gode lysstyrken både er en bonus i lite lys, og kan gi jevnere uskarp bakgrunn nå man vil isolere et objekt i motivet.

Objektivet er ikke akkurat noen lettvekter med sine 950 gram og 13 cm lengde, men det har mye glass innvendig. FLD (“F” Low Dispersion) og fem SLD-linseelementer (Special Low Dispersion), skal dempe kromatisk feilbrytning og gi lav relativt lav fortegning.

Det finnes også en Sigma USB-dokking (ekstrautstyr) som brukes når fastvaren i objektivet skal oppdateres, og Sigma tilbyr også bytte av bajonettfatning på objektivet, mot et tillegg.

Så bytter man fra Canon til et Nikon-kamera, holder det å bytte fatningen på objektivet.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top