Bluetooth-kamera fra Nikon

Med lav pris og enkel betjening er D3400 Nikons nye nybegynnerkamera.
Annonse
Annonse
forfatter

La oss bare gå gjennom det kjedeligste først. Nikon D3400 har en 24,2 megapiksler bildebrikke koblet til en EXPEED 4-prosessor, og Nikon hevder at batteritiden gir deg opptil 1200 bilder på en lading.

Skuddtakten oppgis til respektable fem bilder per sekund, og høyeste ISO-følsomhet til 25600. Prisen? 4990 kr for bare kameraet, og 5890 kr med en 18-55mm zoom.

Ingen 4K-video forresten, kun HD-video, men kameraet mangler mikrofoninngang, og det begrenser nytten av videopptak noe.

Kameraet har ikke Wifi, men bruker Bluetooth for overføring av bilder til Nikons Snapbridge-tjeneste. En lite fordel faktisk, for Bluetooth kan alltid være på og gjør det enklere å overføre bilder trådløst.

Les testen av Nikon D3300 her

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

For det er laget for å være enkelt å bruke, og Nikon har lagt inn en guide-funksjon som leder nybegynneren gjennom alle funskjonene på en kortfattet og pedagisk måte. Få knapper med store innstillingshjul gjør kameraet oversiktlig og enkelt å betjene, og Nikon vil naturlig nok hevde at D3400 tar ‘imponerende’ bilder i dårlig lys.

Det gjenstår å se, men basert på våre erfaringer med Nikons billigste kameraer, regner vi med at bildekvaliteten ikke er under en hver kritikk, snarere mer enn god nok.

Les testen av Nikon D5500 her

For de som blir bitt av basillen, og søker mot et teleobjektiv, kommer det også to nye telezoomer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den ene er døpt AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR, og den andre AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED.

Forvirret? Vi også, men forklaringen ligger i navnet. VR-utgaven har innebygget optisk bildestabilisator, som hjelper deg til å får skarpe bilder på lange lukkertider, og ekstrem tele.

De har begge en ny pulsmotor som skal gi jevnere og raskere autofokus – og på videoopptak kan man fokusere ute å få motorstøy på opptakene.

I likhet med D3400, er disse i salg fra 15. september. Prisen er 3.690 kr 0g  4.190 for VR-versjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.