Bilderedigering

Mange fotografer sverger til Adobe Photoshop Lightroom. Nå kommer fjerde utgave, som er forbedret med flere funksjoner, og billigere i tillegg.
Annonse
Annonse
forfatter

Selv om det finnes mye forskjellig programvare man kan finpusse bildene sine med, er det Photoshop som lenge har vært målestokken for proffer og ambisiøse amatører. Men med Adobe Photoshop følger en del ekstra som mange fotografer som ikke leverer til trykk, ikke trenger. Da er Adobe Photoshop Lightroom et mer rendyrket alternativ. Som strengt tatt bare er et verktøy for bilderedigering.

Nå kommer Photoshop Lightroom 4 – LR4.

Som er blitt enda mer avansert, men likevel billigere enn forgjengeren. Lightroom 4 som er tilgjengelig for Mac og Windows på www.adobe.com/store, koster 1.087,50 kr for fullversjonen,  og 612,50 kr for oppgradering.

I den nye versjonen kan man lage fotobøker med tekstbehandler og foretrukken mal, og bestille den ferdiglagede fotoboken direkte LR4.

I LR4 er det også en ny kartmodul som viser bildene med GPS-data, dersom de er lagret med den infoen, og geotaggingen gjør det enklere å lagrer ofte brukte steder for enkel tildeling av fotografens vanlige fotosteder. og gjør det enklere å finne bilder tatt på spesielle steder ie t aktuelt tidsrom.

Det er også lagt inn forbedringer i bildebehandling, og mer omfattende videostøtte med muligheten til å spille av, redigere og trekke ut bilder fra videoklipp tatt på systemkameraer, kompaktkameaer eller smarttelefoner.

Filmene kan eksporteres som en H.264-fil, eller publiseres på Facebook eller Flickr.

Og som vanlig med en oppdatering, er det lagt inn støtte for råfiler fra nyere systemkameraer, som Canon EOS 1D X, Nikon D800 og D4.

http://www.adobe.com/store

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?