Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Billig nybegynnerkamera

Er dette det beste nybegynnerkameraet?

Skrevet av / 25.09.19 - 10:14
Billig nybegynnerkamera

Svaret er kanskje, for Canon EOS M200 bruker en velprøvd 24 megapiksler bildebrikke, og kombinerer den med 4K-video, slow-motion-opptak, intervallbilder og pekeskjerm.

Kameraet leveres med en 15-45mm zoom (tilsv. 24-72mm) som rekker over det meste, fra landskapbilder til portretter, og leveres i hvitt og sølv eller sort.

Det er dessuten lite. Bare 230 gram, og den kompakte zoomen gjør EOS M200 til et ypperlig kamera å ha med overalt, spesielt på ferier og weekend-turer.

Canon har dyttet inn sin stillegående og raske Dual Pixel autofokus, og stillbilder og video kan deles på sosiale medier med en mobil tilkoblet. Enten via Wi-fi eller Bluetooth.

Aurofokusen er følsom ned til -4 eksponeringstrinn, som kommer godt med i lite lys, og den har også øye-fokus som er veldig praktisk når man vil ha skarpe portrettbilder.

Kameraet har også fått Canons nyeste Digic 8 bildeprosessor og en maks ISO-følsomhet på 51200.

Det har ikke bare 4K-videoopptak, men også 4K time lapse /intervallbilder) som kan settes sammen til en kul video, og man kan ta stillbilder også i fra 4K-videoer.

Pekeskjermen kan vippes 180 grader, for selfiebilder, og det har fått en egen start/stopp-knapp for video på skjermen. Akkurat som på mobilen, med andre ord.

Det finnes også en innebygget blits på kameraet,  som også har Canons Creative Assist-funksjon, med er lang rekke effekter, filtre og justeringer som kan brukes på bildene. Enten før, eller etter at de er tatt.

EOS M200 leveres med 15-45-zoomen fra oktober 2019, prisen blir 6100 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top