Billig Canon for nybegynnere

Mange som ønsker seg bedre bilder, ønsker seg også speilreflekskamera, som Canon EOS 1300D.
forfatter

Selv de billigste speilrefleksene er i stand til å gi finere bilder enn mobilen. Noe vi fant ut i vår test av Canons billigste speilrefleks, EOS 1200D for to år siden.

Nå kommer etterfølgeren EOS 1300D som er laget over samme lest. Et lite og lett kamera under 5000 kr med en medfølgende zoom, og med flere oppgraderinger siden sist.

Blant annet har det fått innebygget Wifi for overføring av bilder til mobilen, og en ny prosessor som skal sørge for god fargemetning og kontrast, med minimalt med bildestøy fra Canons 18 megapiksler bildebrikke.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet kan ta opp full HD-video, og har en høyoppløst 7,6 cm skjerm, optisk søker, opp til 12800 ISO lysfølsomhet og moderat skuddtakt på tre bilder/s.

EOS 1300D leveres som bare kamerahus til 3729 kr, eller med en 18-55mm zoom til 4725 kr. Vårt foretrukne valg er versjonen med 18-55mm IS, som har optisk bildestabilisator for skarpere bilder på lengre lukkertider. Den koster 4789 kr.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.