Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bilde redigering for alle

Når man har vokst fra programvaren som fulgte med kameraet, ønsker mange seg flere redigeringsmuligheter. Noe som slett ikke behøver å bli dyrt.

Skrevet av / 24.10.08 - 18:28
Bilde redigering for alle

Adobe lager det mange ser på som standarden innen avansert bildebehandling. Photoshop har i en årrekke vært foretrukket av proffotografer og fagfolk, og selv om det er et superkraftig verktøy, er det altfor komplisert for folk flest. Prisen på godt over 10 000 kroner er avskrekkende nok i seg selv, men det finnes et skambillig alternativ som gjør nesten samme nytten.

Nemlig Adobes eget Photoshop Elements. Som i bunn og grunn er bygget på samme kjerne som Photoshop CS3 til mange ganger prisen. For amatørfotografen betyr det proffe muligheter til en pris godt under tusenlappen. Noe som høres for godt ut til å være sant, men akkurat denne er helt sann. Omfattende redigeringsmuligheter, organisering av bilder og sortering og rangering for 800 kroner, er rett og slett et kupp.

Elements har gjennomgått mange endringer opp gjennom årene, og nye generasjoner fotografer og moderne digitalteknikk har stilt nye krav til programvaren. Elements i sin sjuende utgave er den hittil mest omfattende oppgraderingen, med et helt nytt grensesnitt og flere nye funksjoner.

Kjappere, enklere, ryddigere
Adobe har hentet designinspirasjonen fra Adobe Lightroom. Det fungerer bra, men noe av teksten – som ikke finnes på norsk eller svensk – kan være vanskelig å lese på små skjermer. Foruten designen er plasseringen av funksjoner nesten lik fullversjonen av Photoshop CS3, og Elements 6 har da også fått en betydelig kjappere respons enn tidligere versjoner.

De færreste vil bruke lang tid på å lete seg fram i det ryddige og tiltalende grensesnittet. Og med implementeringen av Bridge for Elements i programvaren, har man full oversikt over alle bildemappene i ett og samme vindu. Et par raske klikk sender deg rett i redigeringsmodus med valgte bilder.

Med Elements 6 er det også mulig å lage layout for fotobøker, cover til CD-er og DVD-er og mye mer. Som bilderammer, collager og bildegallerier på nett. Og det er enkelt: Man velger bilder, drar dem inn i vinduet eller rammen man har valgt, og skalerer bildene til de passer til prosjektet.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top