Bilde redigering for alle

Når man har vokst fra programvaren som fulgte med kameraet, ønsker mange seg flere redigeringsmuligheter. Noe som slett ikke behøver å bli dyrt.

Adobe lager det mange ser på som standarden innen avansert bildebehandling. Photoshop har i en årrekke vært foretrukket av proffotografer og fagfolk, og selv om det er et superkraftig verktøy, er det altfor komplisert for folk flest. Prisen på godt over 10 000 kroner er avskrekkende nok i seg selv, men det finnes et skambillig alternativ som gjør nesten samme nytten.

Nemlig Adobes eget Photoshop Elements. Som i bunn og grunn er bygget på samme kjerne som Photoshop CS3 til mange ganger prisen. For amatørfotografen betyr det proffe muligheter til en pris godt under tusenlappen. Noe som høres for godt ut til å være sant, men akkurat denne er helt sann. Omfattende redigeringsmuligheter, organisering av bilder og sortering og rangering for 800 kroner, er rett og slett et kupp.

Elements har gjennomgått mange endringer opp gjennom årene, og nye generasjoner fotografer og moderne digitalteknikk har stilt nye krav til programvaren. Elements i sin sjuende utgave er den hittil mest omfattende oppgraderingen, med et helt nytt grensesnitt og flere nye funksjoner.

Kjappere, enklere, ryddigere
Adobe har hentet designinspirasjonen fra Adobe Lightroom. Det fungerer bra, men noe av teksten – som ikke finnes på norsk eller svensk – kan være vanskelig å lese på små skjermer. Foruten designen er plasseringen av funksjoner nesten lik fullversjonen av Photoshop CS3, og Elements 6 har da også fått en betydelig kjappere respons enn tidligere versjoner.

De færreste vil bruke lang tid på å lete seg fram i det ryddige og tiltalende grensesnittet. Og med implementeringen av Bridge for Elements i programvaren, har man full oversikt over alle bildemappene i ett og samme vindu. Et par raske klikk sender deg rett i redigeringsmodus med valgte bilder.

Med Elements 6 er det også mulig å lage layout for fotobøker, cover til CD-er og DVD-er og mye mer. Som bilderammer, collager og bildegallerier på nett. Og det er enkelt: Man velger bilder, drar dem inn i vinduet eller rammen man har valgt, og skalerer bildene til de passer til prosjektet.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.