s.116

Når man har vokst fra programvaren som fulgte med kameraet, ønsker mange seg flere redigeringsmuligheter. Noe som slett ikke behøver å bli dyrt.

Adobe lager det mange ser på som standarden innen avansert bildebehandling. Photoshop har i en årrekke vært foretrukket av proffotografer og fagfolk, og selv om det er et superkraftig verktøy, er det altfor komplisert for folk flest. Prisen på godt over 10 000 kroner er avskrekkende nok i seg selv, men det finnes et skambillig alternativ som gjør nesten samme nytten.

Nemlig Adobes eget Photoshop Elements. Som i bunn og grunn er bygget på samme kjerne som Photoshop CS3 til mange ganger prisen. For amatørfotografen betyr det proffe muligheter til en pris godt under tusenlappen. Noe som høres for godt ut til å være sant, men akkurat denne er helt sann. Omfattende redigeringsmuligheter, organisering av bilder og sortering og rangering for 800 kroner, er rett og slett et kupp.

Elements har gjennomgått mange endringer opp gjennom årene, og nye generasjoner fotografer og moderne digitalteknikk har stilt nye krav til programvaren. Elements i sin sjuende utgave er den hittil mest omfattende oppgraderingen, med et helt nytt grensesnitt og flere nye funksjoner.

Kjappere, enklere, ryddigere
Adobe har hentet designinspirasjonen fra Adobe Lightroom. Det fungerer bra, men noe av teksten – som ikke finnes på norsk eller svensk – kan være vanskelig å lese på små skjermer. Foruten designen er plasseringen av funksjoner nesten lik fullversjonen av Photoshop CS3, og Elements 6 har da også fått en betydelig kjappere respons enn tidligere versjoner.

De færreste vil bruke lang tid på å lete seg fram i det ryddige og tiltalende grensesnittet. Og med implementeringen av Bridge for Elements i programvaren, har man full oversikt over alle bildemappene i ett og samme vindu. Et par raske klikk sender deg rett i redigeringsmodus med valgte bilder.

Annonse

Med Elements 6 er det også mulig å lage layout for fotobøker, cover til CD-er og DVD-er og mye mer. Som bilderammer, collager og bildegallerier på nett. Og det er enkelt: Man velger bilder, drar dem inn i vinduet eller rammen man har valgt, og skalerer bildene til de passer til prosjektet.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.