Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bedre søker og raskere lukker

Fujfilm har oppdatert sitt beste kompaktkamera med 1/32000s lukker, større høyoppløst skjerm og bedre søker.

Skrevet av / 10.09.14 - 13:13
Bedre søker og raskere lukker

Det har også fått Wifi for overføring av bilder, men det er den nye hybridsøkeren, skjermen og den elektroniske lukkeren som er de mest spennende nyhetene på X100T. Som er en oppgradert versjon av X100S som vi testet tidligere i år.

Hvis vi tar det hele fra baksiden først, så ser man at Fujifilm har omarrangert plasseringen av knapper, og fjernet innstillingshjulet tilfordel for  fireveis trykknapper. Innstillingshjulet øverst til høyre er endelig blitt globalt og kan brukes til å endre innstillinger raskere enn på X100S.

X100T buttons

Skjermen er blitt større, 7,6 cm diagonalt og har fått betydelgi bedre oppløsning på 1 megapiksler, mens den 16 Mp store X-Trans II bildebrikken er den samme som vi var meget fornøyd med på X100S.

Objektivet på 23mm f2,0 er også det samme (tilsvarer 35mm), men når har blenderringen endelig fått tredels steg, slik at man slipper å bruke hjulet på baksiden for å stille blenderverdier mellom for eksempel f2 og f2,8.

T_36-1

Kameraet som blir levert i sort eller sølv, fra november, til 10.990 kr, har fått en enda bedre hybridsøker. Den har 2,36 Mp oppløsning og viser både analogt og elektronisk søkerbilde.

Men nå kan den vise en forstørrelse av et lite område i motivet, når man fokuserer manuelt, som vist på illustrasjonen under:

X100T viewfinder

Fotografen kan velge hvor stor ruten skal være, og det er også mulig å bruke digital split av bildet og fokusmarkering, og markeringen av rammesøkeren er forbedret med blant annet bedre parallaksekorreksjon. Altså skal det være lettere å stille fokus om man velger å gjøre det manuelt.

Søkeren har også fått øket oppfriskningshastighet, slik at den flimrer enda mindre.

Her er det også mulig å konfigurere hurtigmenyen som aktivere med Q-knappen bak, slik at man kan få tilgang til bare de funksjonene man trenger.

Den nye elektroniske lukkeren, har 1/32.000s som korteste lukkertid. Det gjør det mulig å fotografere med full blenderåpning i godt lys, og stadig vekk ha kort nok lukkertid til at bildene ikke blir undereksponert.

Kameraet har også fått filmsimuleringen Classic Chrome, til sammen sju funksjonsknapper, filmopptak i 50p, 25p eller 24P opp til 36 Mbps hastighet for bedre kvalitet, og eksponeringskompensasjon i 1/3 trinn.

Det finnes også et håndgrep kalt MHG-X100 som kan monteres på kameraet. Det passer også X100S og X100, og har åpning for batteriluke, og plass for Arca Swiss stativbrakett.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top