Bedre Leica-optikk

Tre av Leicas M-objektiver har fått en overhaling til det bedre, med blant annet oppdatert optisk design som lover bedre bildekvalitet.
forfatter

Siden 1954 har Leica laget kameraer med M-fatning, og sakte men sikkert har utvalget av optikk til M-kameraene økt. Nå er det meste unntatt ultravid vidvinkel, makro og teleobjektiver på plass.

Som de populære og anvendelige 28- og 35-millimeter brennviddene. Kompakte og lyssterke, med silkemyk manuellfokus og byggekvalitet du stort sett bare får hos Leica og Zeiss.

Disse har Leica oppdatert med bedre optisk og mekanisk konstruksjon. De nye utgavene av Summicron-M 35mm f2 ASPH., Leica Summicron-M 28mm f2 ASPH. og Leica Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH,  har fått et optimalisert optiske design og en mer robust linsekonstruksjon.

De leveres også med rektangulær motlysblender, mellomring og linsedeksel i metall.

Summicron-M 35mm f2 ASPH på bildet under i sort eller sølv, har fått 11 blenderlameller som gir en mer sirkulær blenderåpning som gir enda mykere bakgrunner – bokeh.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den enda bredere Summicron-M 28mm f 2 ASPH er også oppdatert med nytt optisk design og bedre mekanisk konstruksjon, akkurat som den rimeligere Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH. Her skal et nytt asfærisk element gi forbedret bildekvalitet.

De tre objektivene er selvsagt laget i Tyskland og her er prisene:

Summicron-M 28mm f2 ASPH er i salg fra slutten av januar til 39.000 kr, Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH er også i salg fra slutten av januar, men til 22.000 kr.

Summicron-M 35mm f2 ASPH er i salg fra februar til 29.000 kr for sort og 32.000 kr for sølv.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.