Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bedre bildebehandling med flere muligheter

Med Photoshop Elements 12 har Adobe gjort det mulig å ha bildene i nettkskyen, slik at de kan redigeres både på datamaskinen og nettbrettet.

Skrevet av / 26.09.13 - 09:56
Bedre bildebehandling med flere muligheter

Photoshop Elements 12 er en ny og oppgradert utgave av Elements. Som er Adobes rimelige redigeringsprogram for stillbilder, og godt egnet for alle som ønsker å gjøre bildene bedre.

I den nye versjonen har Adobe lagt inn Mobile Albums, hvor man lagrer bildene i nettskyen, slik at man har tilgang til dem fra flere enheter. Som mobil og nettbrett. Da kan man ikke bare vise bildene når som helst, men også redigere, kopiere og endre når det passer. Så lenge man er på nett eller mobilnettet.

Men Adobe har selvsagt gjort andre endringer i Photoshop Elements 12, som denne:

PSE_Content_Aware_Move_1

Content Aware Move kalles den på engelsk, og eksemplet de bruker i pressemateriellet er som på bildet over. Familiebildet foran Golden Gate-broen i San Francisco, ville sett bedre ut om jenta i den røde kjolen, hadde stått nærmere resten av familien.

Da kan man med Content Aware Move markere området hvor hun står, og dra markeringen bortover for å plassere innholdet akkurat der det passer best. Da blir resultatet slik:

PSE_Content_Aware_Move_3

Elements 12 har et rikholdig utvalg redigeringsmuligheter, som Smart Tone hvor man kan justere farger med et museklikk, bedre horisontal korreksjon hvor Elements 12 fyller inn tomrommene som blir igjen, og korreksjon av refleksjoner i øynene til kjæledyr. Også det med et museklikk.

Her er noen av de andre nyhetene i Elements 12:

  • Mobile Access – Tilgang til bildene dine i nettskyen med  Adobe Revel, hvor man kan se bildene, redigere og dele bilder og video på smartmobiler, nettbrett og datamaskiner
    Content-Aware Move – Flytt objekter rundt i bildet og la Elements fylle inn tomrommet automatisk
    Pet Eye Correction – Fungerer omtrent som rød-øyne fjerning, hvor blitsrefleksjoner i dyreøyne rettes opp
    Auto Smart Tone – Unik funksjon hvor Elements 12 lærer seg brukerens preferanser slik at man med et museklikk kan korrigere farger og toner
    Quick Frames, Effects and Textures – Legg på bilderammer, effekter og teksturer, med et museklikk
    Guided Edits – Steg for steg instruksjoner som viser hvordan man lager Zoom Burst og Photo Puzzle effekter, også restaurering av gamle bilder hvor man kan rette opp, fjerne riper og fylle inn mangler i gamle bilder
    Straighten Tool – Retter opp bilder og fyller tomrommene automatisk
    Share to Twitter – Dele bilder rett på Twitter
    64-bit støtte for Mac – Optimalisert støtte for Mac OS X på Mac-er som kjøre 64-bit prosessorer for bedre og raskere ytelse

Adobe Photoshop Elements 12 nå tilgjengelig på www.adobe.no for PC og Mac, koster 737,50 kr, og kan prøves gratis i 30 dager.
 
Adobe Revel er en app for iOS og Windows-enheter og er gratis når man laster opp inntil 50 bilder eller videoer i måneden. Revel Premium koster kr. 42,- måned og gir ubegrenset opplasting.

Les mer om Elements 12 her.

PSE_Full_Screen_Preview2

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top