Search
Generic filters

Bedre bildebehandling med flere muligheter

Med Photoshop Elements 12 har Adobe gjort det mulig å ha bildene i nettkskyen, slik at de kan redigeres både på datamaskinen og nettbrettet.

Photoshop Elements 12 er en ny og oppgradert utgave av Elements. Som er Adobes rimelige redigeringsprogram for stillbilder, og godt egnet for alle som ønsker å gjøre bildene bedre.

I den nye versjonen har Adobe lagt inn Mobile Albums, hvor man lagrer bildene i nettskyen, slik at man har tilgang til dem fra flere enheter. Som mobil og nettbrett. Da kan man ikke bare vise bildene når som helst, men også redigere, kopiere og endre når det passer. Så lenge man er på nett eller mobilnettet.

Men Adobe har selvsagt gjort andre endringer i Photoshop Elements 12, som denne:

PSE_Content_Aware_Move_1

Content Aware Move kalles den på engelsk, og eksemplet de bruker i pressemateriellet er som på bildet over. Familiebildet foran Golden Gate-broen i San Francisco, ville sett bedre ut om jenta i den røde kjolen, hadde stått nærmere resten av familien.

Da kan man med Content Aware Move markere området hvor hun står, og dra markeringen bortover for å plassere innholdet akkurat der det passer best. Da blir resultatet slik:

PSE_Content_Aware_Move_3

Elements 12 har et rikholdig utvalg redigeringsmuligheter, som Smart Tone hvor man kan justere farger med et museklikk, bedre horisontal korreksjon hvor Elements 12 fyller inn tomrommene som blir igjen, og korreksjon av refleksjoner i øynene til kjæledyr. Også det med et museklikk.

Her er noen av de andre nyhetene i Elements 12:

 • Mobile Access – Tilgang til bildene dine i nettskyen med  Adobe Revel, hvor man kan se bildene, redigere og dele bilder og video på smartmobiler, nettbrett og datamaskiner
  Content-Aware Move – Flytt objekter rundt i bildet og la Elements fylle inn tomrommet automatisk
  Pet Eye Correction – Fungerer omtrent som rød-øyne fjerning, hvor blitsrefleksjoner i dyreøyne rettes opp
  Auto Smart Tone – Unik funksjon hvor Elements 12 lærer seg brukerens preferanser slik at man med et museklikk kan korrigere farger og toner
  Quick Frames, Effects and Textures – Legg på bilderammer, effekter og teksturer, med et museklikk
  Guided Edits – Steg for steg instruksjoner som viser hvordan man lager Zoom Burst og Photo Puzzle effekter, også restaurering av gamle bilder hvor man kan rette opp, fjerne riper og fylle inn mangler i gamle bilder
  Straighten Tool – Retter opp bilder og fyller tomrommene automatisk
  Share to Twitter – Dele bilder rett på Twitter
  64-bit støtte for Mac – Optimalisert støtte for Mac OS X på Mac-er som kjøre 64-bit prosessorer for bedre og raskere ytelse

Adobe Photoshop Elements 12 nå tilgjengelig på www.adobe.no for PC og Mac, koster 737,50 kr, og kan prøves gratis i 30 dager.
 
Adobe Revel er en app for iOS og Windows-enheter og er gratis når man laster opp inntil 50 bilder eller videoer i måneden. Revel Premium koster kr. 42,- måned og gir ubegrenset opplasting.

Les mer om Elements 12 her.

PSE_Full_Screen_Preview2

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.