Bedre autofokus – gratis

Snart kommer en oppdatering til Fujifilm X-T1 som gir brukerne betydelig bedre autofokus, særlig på bevegelige motiver og i lite lys.

Skrevet av / 11.05.15 - 15:49
Bedre autofokus – gratis

Det beste av alt, oppdateringen er gratis og kommer i en fastvare- (firmware) oppdatering til alle eiere av Fujifilm X-T1. Så alle som har et, eller har planer om å skaffe seg et X-T1 eller X-T1 GS, får et mye raskere kamera i slutten av juni.

Les testen av Fujifilm X-T1 her.

Kameraet er et av de beste kompakte systemkameraene i markedet. Mye på grunn av en vellykket layout av knapper og ratt som gjør et svært brukervennlig. Men også fordi bildebrikken leverer ekstremt høy bildekvalitet.

Nå kommer snart  versjon 4.00 av programvaren til kameraet, som gir fotografene ansiktsgjenkjenning med øyegjenkjenning, og valgbare fokuspunkter, også i grupper eller soner som kan flyttes rundt i søkeren.

XT1 fw4 AFHer er oversikten over endringene i firmware 4.00:

  •  Nye fokusinnstillinger med sone og bred/fokussporing som bruker opp til 77 autofokuspunkter (49 punkter i enkeltpunkt i et større område for betydelig bedre autfokuspresisjon på bevegelige motiver.
  • I soneinnstillingen kan man velge 3×3, 5×3 eller 5×5 fokuspunkter i gruppe og med kontinuerlig autofokus følger autofokusen effektivt motivet innenfor den valgte sonen. I innstillingen bred/fokussporing finnes og spores motivet automatisk av de 77 fokuspunktene for å holde fokus på et motiv som beveger seg vertikalt, horisontalt og og tilbake.
  • Autofokushastigheten under dårlige lysforhold er forbedret takket være at bildebrikkens fasedetekterende fokuspunkter fungerer ned til 0,5 EV (tidligere 2,5 EV) og i innstillingen enkeltpunkt deles fokusområdet inn i mindre deler for å finne avstanden till motivet med bedre presisjon.
  • Funksjonen øyegjenkjenning finner og fokuserer automatisk på øyet og fotografen kan velge øyegjenkjenning på høyre eller venstre øye.
  • Med oppdateringen veksler kameraet automatisk til makro med opprettholdt autofokushastighet. Man behøver ikke å aktivere makro på kameraet og kan bruke knappen til en annen programmerbar funksjon.
  • Algoritmen for autofokus under videoopptak er optimalisert, og er smidigere og mer naturlig.
  • Med lukkertidshjulet på ”T” og lukkervalg på ”mekanisk + elektronisk” kan man velge alle lukkertider med det fremre innstillingshjulet (30-1 / 32000sec)
  • Eksponeringskompensasjonen fungerer i helmanuell eksponering med ISO-valg auto.
  • Linjene i kameraets rutenett (aktiveres under skjerminstilling) er finere tegnet for å gjøre det enklere å se motivet.
  • For å unngå forvirring har ”Silent Mode” blitt omdøpt til ”lyd & blits av”

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top