Systemkamera

Når det går tre år siden forrige modell, er det på tide med oppdatering, og Sony har frisket opp nye a77 II på viktige områder.
forfatter

Tre år er gått siden Sony lanserte oppfølgeren til en av våre favoritter, Alpha 700. Etterfølgeren a77 var en betydelig oppgradering hvor så og si alt var bedre. Det ble raskt en favoritt ikke bare hos oss, men mange andre anmeldere. Nå er tiden inne for nok en oppgradering, men denne gangen har Sony valgt å beholde alt som var bra med a77, og konsentrere seg i stedet om en modernisering av kameraet.

Derfor kalles det a77 II, og kamerahuset er strengt tatt identisl med forgjengeren, bare med små endringer. Som den nye multifunksjon blitsskoen, med både hot synk av blits og kontakter for tilkobling av annet elektronisk utstyr.

  •  Nytt A-mount kamera med verdens høyeste antall fasedetekterte AF-punkteri – 79 AF-punkter, hvorav 15 krysspunkter
  •  Translucent Mirror Technology gir deg superrask, intelligent AF-sporing som kan levere bildeserier på inntil 60 bilder i full oppløsning og   12 bilder per sekund
  •  24.3 megapikselsiv ExmorTM CMOS bildesensor og ISO 100- 25600
  •  XGA OLED Tru-FinderTM og 3-veis tiltbar LCD
  •  Kamerahus i magnesium med o-ringer og pakninger for støv-og værbeskyttelse
  •  Bionz XTM-prosessor for bilder i profesjonell kvalitet og full HD 50p-video
  •  NFC/Wi-Fi for One-touch-deling og fjernkontroll fra mobil

Kamerahuset er det samme ellers, med o-ringer som beskytter mot dårlig vær, og a77 II har en 20 prosent mer lysfølsomhet, 24,3 megapiksler bildebrikke i APS-C-format, bak et fastmontert gjennomskinnelig speil. Så kalt Translucent Mirror Technology, som muligjør skuddtakt på 12 bilder/s med kontinuerlig autofokus. Opp til 60 jpeg-bilder i full oppløsning.

Og her er vi kommet til den største endringen i a77 II.

A77 II__front

Kameraet har fått 79 fasedetekterende autofokuspunkter – 15 av dem er kryssensorer, for bedre fokussporing i vekslende lysforhold (ned til -2EV). Noe som bør gjøre kameraet lynraskt og perfekt for actionfotografering.

Takket være at kameraet har fått Sonys nye Bionz X bildeprosessor, som også støtter HD-video i 1080/50p.

Ellers har det en stor OLED-søker og vippbar skjerm, wifi med NFC for rask trådløs tilkobling til mobilen.

A77 II_SAL1650_tilt_lcd_1

I a77 II får man Lock-on AF-hvor man velger en av fire fokusområder (Wide, Zone, Flexible Spot eller Expanded Flexible Spot). Da sporer kameraet objektet med kontinuerlig AF, så lenge utløserknappen er halvveis presset inn. Kameraet forsøker hele tiden å velge fokuspunkter som er nærmest det bevegelige objekter, og prøver hele tiden å regne ut hvor objektet er på vei for mer presis fokus.

α77 II fra Sony er tilgjengelig fra slutten av mai og vil koste 10.500 kr for kamerahuset, eller 15.900 med Sonys 16-50mm zoom. Det betyr at Canon EOS 70D og Nikon D7100 blir de nærmeste konkurrentene. Vi skal heller ikke glemme Pentax K-3 i dette selskapet, som er bygget like robust som Sony a77 II.

A77 II_wSAL1635Z_right

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.