Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Be Kind Rewind

Året er 2000 og VHS-kassetten synger definitivt på siste verset, altså like før vi gikk over til DVD. Danny Glover driver en liten videobutikk med elendig omsetning i Passaic, New Jersey.

Skrevet av / 19.10.08 - 14:53
Be Kind Rewind

Den ligger attpå til i et hus som skal rives og erstattes med noe nytt, stort og stygt. For å redde sitt hus påstår han at her ble jazzlegenden Fats Waller født. Det hjelper ikke mye, og når han reiser bort for å hylle mannen som komponerte Aint Misbehavin’ greier urokråka Jack Black å avmagnetisere alle båndene i butikken. Hva gjør han nå?

På nesten ingen tid lager han sine høyst private, primitive versjoner av de to hundre mest populære Hollywood-filmene, som så viser seg å bli strålende mottatt i nabolaget. At mektige menn etter hvert forsøker å stoppe det private initiativ, er helt klart. Ideen til en film rundt videobutikken er strålende, morsom og original. Dette er den lille manns initiativrike opprør mot makt og kapitalisme. Bare så synd at Be Kind Rewind aldri helt tar av. Dette blir på tross av gode forsøk alt for slapt; og vi legger gjerne all skyld på regissøren (Michel Gondry) som har filmet sitt eget manuskript.

Det burde han ikke ha gjort. Ellers har filmen en utmerket lokalkoloritt, men å lage en hyllest til Fats Waller uten å få høre mer av hans musikk, det er helt uforståelig. Fy skam! Filmen, lyd og bilde gir vi tre stjerner. Ekstramaterialet er rikholdig og inneholder bakkamerabilder fra miljøet i Passaic, utekstet. Tre stjerner.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 10. september
Regi: Michel Gondry
Med: Jack Black, Danny Glover, Mos Def, Mia Farrow, Melonie Diaz
Land: USA       År: 2008      Tid: 1:42 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top