Årets fotoprodukt

Dette er også årets mest spennende kamera. Fordi det kombinerer det beste fra to verdener med fortreffelig bildekvalitet, tror vi Olympus PEN E-P1 tilhører fremtidens kamerasystem.

 

Tenk deg et kompaktkamera med utskiftbar optikk og funksjonsnivået til et speilreflekskamera. Da får du Olympus’ lille hybridkamera, som kombinerer god optisk ytelse fra utskiftbare objektiver, med teknikken til Olympus’ beste speilreflekskamera. I en solid innpakning som er langt mer kompakt.

Kameraet har også HD-videoopptak med digital stereolyd, og kan bruke et stort utvalg Olympus-, Panasonic- og Leica-objektiver. Med en adapter kan det også brukes sammen med optikk fra Canon, Nikon, Zeiss, Sony, Minolta og Pentax for å nevne noen. I tillegg til Leica M- og R-optikk, noe som gjør mFT-systemet PEN E-P1 er basert på til verdens mest objektivtilpassede kamera.

Bildekvaliteten holder mål i massevis sammenlignet med speilreflekser, kameraet er likevel ikke så lite at det er uhåndterbart, men kompakt nok til at det er ubesværlig å ha med. Olympus PEN E-P1 er derfor den klare vinneren i kategorien årets fotoprodukt.

Utdrag fra testen
Bildekvaliteten er upåklagelig, i absolutt toppklasse, kameraet er både kompakt, lett og solid på samme tid. Og med unntak for autofokusen er det fenomenalt brukervennlig og anvendelig. Enten man skal erstatte et kompakt- eller speilreflekskamera. Olympus’ sjefsingeniør, Akira Watanabe, har sagt i et intervju med Lyd & Bilde at Olympus har planer om flere kameramodeller i mFT-segmentet, og etter testen av E-P1 å dømme, er det bare å glede seg. For hvor mange trenger egentlig en speilrefleks når et hybridkamera har de samme mulighetene?”

Les hele testen

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.