Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets fotoprodukt

Dette er også årets mest spennende kamera. Fordi det kombinerer det beste fra to verdener med fortreffelig bildekvalitet, tror vi Olympus PEN E-P1 tilhører fremtidens kamerasystem.

Skrevet av / 24.01.10 - 23:00
Årets fotoprodukt

 

Tenk deg et kompaktkamera med utskiftbar optikk og funksjonsnivået til et speilreflekskamera. Da får du Olympus’ lille hybridkamera, som kombinerer god optisk ytelse fra utskiftbare objektiver, med teknikken til Olympus’ beste speilreflekskamera. I en solid innpakning som er langt mer kompakt.

Kameraet har også HD-videoopptak med digital stereolyd, og kan bruke et stort utvalg Olympus-, Panasonic- og Leica-objektiver. Med en adapter kan det også brukes sammen med optikk fra Canon, Nikon, Zeiss, Sony, Minolta og Pentax for å nevne noen. I tillegg til Leica M- og R-optikk, noe som gjør mFT-systemet PEN E-P1 er basert på til verdens mest objektivtilpassede kamera.

Bildekvaliteten holder mål i massevis sammenlignet med speilreflekser, kameraet er likevel ikke så lite at det er uhåndterbart, men kompakt nok til at det er ubesværlig å ha med. Olympus PEN E-P1 er derfor den klare vinneren i kategorien årets fotoprodukt.

Utdrag fra testen
Bildekvaliteten er upåklagelig, i absolutt toppklasse, kameraet er både kompakt, lett og solid på samme tid. Og med unntak for autofokusen er det fenomenalt brukervennlig og anvendelig. Enten man skal erstatte et kompakt- eller speilreflekskamera. Olympus’ sjefsingeniør, Akira Watanabe, har sagt i et intervju med Lyd & Bilde at Olympus har planer om flere kameramodeller i mFT-segmentet, og etter testen av E-P1 å dømme, er det bare å glede seg. For hvor mange trenger egentlig en speilrefleks når et hybridkamera har de samme mulighetene?”

Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top