Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets fotoprodukt

Dette er også årets mest spennende kamera. Fordi det kombinerer det beste fra to verdener med fortreffelig bildekvalitet, tror vi Olympus PEN E-P1 tilhører fremtidens kamerasystem.

Skrevet av / 24.01.10 - 23:00
Årets fotoprodukt

 

Tenk deg et kompaktkamera med utskiftbar optikk og funksjonsnivået til et speilreflekskamera. Da får du Olympus’ lille hybridkamera, som kombinerer god optisk ytelse fra utskiftbare objektiver, med teknikken til Olympus’ beste speilreflekskamera. I en solid innpakning som er langt mer kompakt.

Kameraet har også HD-videoopptak med digital stereolyd, og kan bruke et stort utvalg Olympus-, Panasonic- og Leica-objektiver. Med en adapter kan det også brukes sammen med optikk fra Canon, Nikon, Zeiss, Sony, Minolta og Pentax for å nevne noen. I tillegg til Leica M- og R-optikk, noe som gjør mFT-systemet PEN E-P1 er basert på til verdens mest objektivtilpassede kamera.

Bildekvaliteten holder mål i massevis sammenlignet med speilreflekser, kameraet er likevel ikke så lite at det er uhåndterbart, men kompakt nok til at det er ubesværlig å ha med. Olympus PEN E-P1 er derfor den klare vinneren i kategorien årets fotoprodukt.

Utdrag fra testen
Bildekvaliteten er upåklagelig, i absolutt toppklasse, kameraet er både kompakt, lett og solid på samme tid. Og med unntak for autofokusen er det fenomenalt brukervennlig og anvendelig. Enten man skal erstatte et kompakt- eller speilreflekskamera. Olympus’ sjefsingeniør, Akira Watanabe, har sagt i et intervju med Lyd & Bilde at Olympus har planer om flere kameramodeller i mFT-segmentet, og etter testen av E-P1 å dømme, er det bare å glede seg. For hvor mange trenger egentlig en speilrefleks når et hybridkamera har de samme mulighetene?”

Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top