Search
Generic filters

Årets fotoprodukt

Med full pott i alle disipliner og grensesprengende egenskaper til prisen, setter Lumix GH3 standarden for lang tid fremover.

Panasonic Lumix GH3 systemkamera

Til nå har man måttet betale adskillig mye mer for denne kombinasjonen av stillbildekvalitet, og videokvalitet. Panasonic har beholdt grunnoppskriften fra den kritikerroste GH2-modellen, men flyttet GH3 opp i proffklassen. Samtidig som prisen er lavere. Andre steder koster tilsvarende kvaliteter det dobbelte.

Dermed er Lumix GH3å anse som det rimeligste proffe systemkameraet i markedet i dag. Kameraet leverer stillbildekvalitet på nivå med de beste, som Olympus OM-D og Canon EOS 5D mk III, men banker de fleste på videoegenskapene.

GH3 kan ikke bare ta opp ful 1080p HD-video, det kan gjøre det med opp til 72 Mbps datastrøm, og med superlave ALL-I kompresjon. Det er kringkastingskvalitet god nok i massevis. HD-video kan strømmes direkte via HDMI-utgangen, en verdifull egenskap for proffer. Selvsagt har det vribar pekeskjerm, med superfin OLED-kvalitet, elektronisk søker, integrert wi-fi, og en utstyrsliste så lang som rollebesetningen med statister   til den kommende Hobbiten-filmen.

Det værtettede og solide kamerahuset har forbilledlig ergonomi, og fotografen kan i stor grad velge selv hvilke funksjoner ulike knapper skal ha. Sjelden har vi testet et kamera med så mange perfeksjonerte egenskaper. Panasonic Lumix GH3 er årets mest banebrytende fotoprodukt.

Les testen her

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.