Årets beste 2012

Med full pott i alle disipliner og grensesprengende egenskaper til prisen, setter Lumix GH3 standarden for lang tid fremover.
Annonse
Annonse
forfatter

Panasonic Lumix GH3 systemkamera

Til nå har man måttet betale adskillig mye mer for denne kombinasjonen av stillbildekvalitet, og videokvalitet. Panasonic har beholdt grunnoppskriften fra den kritikerroste GH2-modellen, men flyttet GH3 opp i proffklassen. Samtidig som prisen er lavere. Andre steder koster tilsvarende kvaliteter det dobbelte.

Dermed er Lumix GH3å anse som det rimeligste proffe systemkameraet i markedet i dag. Kameraet leverer stillbildekvalitet på nivå med de beste, som Olympus OM-D og Canon EOS 5D mk III, men banker de fleste på videoegenskapene.

GH3 kan ikke bare ta opp ful 1080p HD-video, det kan gjøre det med opp til 72 Mbps datastrøm, og med superlave ALL-I kompresjon. Det er kringkastingskvalitet god nok i massevis. HD-video kan strømmes direkte via HDMI-utgangen, en verdifull egenskap for proffer. Selvsagt har det vribar pekeskjerm, med superfin OLED-kvalitet, elektronisk søker, integrert wi-fi, og en utstyrsliste så lang som rollebesetningen med statister   til den kommende Hobbiten-filmen.

Det værtettede og solide kamerahuset har forbilledlig ergonomi, og fotografen kan i stor grad velge selv hvilke funksjoner ulike knapper skal ha. Sjelden har vi testet et kamera med så mange perfeksjonerte egenskaper. Panasonic Lumix GH3 er årets mest banebrytende fotoprodukt.

Les testen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?