Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets fotoprodukt

Med full pott i alle disipliner og grensesprengende egenskaper til prisen, setter Lumix GH3 standarden for lang tid fremover.

Skrevet av / 31.01.13 - 07:48
Årets fotoprodukt

Panasonic Lumix GH3 systemkamera

Til nå har man måttet betale adskillig mye mer for denne kombinasjonen av stillbildekvalitet, og videokvalitet. Panasonic har beholdt grunnoppskriften fra den kritikerroste GH2-modellen, men flyttet GH3 opp i proffklassen. Samtidig som prisen er lavere. Andre steder koster tilsvarende kvaliteter det dobbelte.

Dermed er Lumix GH3å anse som det rimeligste proffe systemkameraet i markedet i dag. Kameraet leverer stillbildekvalitet på nivå med de beste, som Olympus OM-D og Canon EOS 5D mk III, men banker de fleste på videoegenskapene.

GH3 kan ikke bare ta opp ful 1080p HD-video, det kan gjøre det med opp til 72 Mbps datastrøm, og med superlave ALL-I kompresjon. Det er kringkastingskvalitet god nok i massevis. HD-video kan strømmes direkte via HDMI-utgangen, en verdifull egenskap for proffer. Selvsagt har det vribar pekeskjerm, med superfin OLED-kvalitet, elektronisk søker, integrert wi-fi, og en utstyrsliste så lang som rollebesetningen med statister   til den kommende Hobbiten-filmen.

Det værtettede og solide kamerahuset har forbilledlig ergonomi, og fotografen kan i stor grad velge selv hvilke funksjoner ulike knapper skal ha. Sjelden har vi testet et kamera med så mange perfeksjonerte egenskaper. Panasonic Lumix GH3 er årets mest banebrytende fotoprodukt.

Les testen her

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top