Foto

Andrea Gestvangs portrett av Ylva Schwenke, som overlevde Utøya 22. juli 2011, er kåret til årets bilde 2012.
forfatter

15 år gamle Ylva Schwenke er en av de overlevende fra Utøya-massakren, og sammen med flere ande overlevende, er hun portrettert av Andrea Gjestvang, i boken En dag i historien. Som er utgitt på Pax forlag.

Gjestvang har portrettert livet etter massakren, og bildene i boken er sterke, rystende fotografiske beretninger, hvor stillheten i bildene er ubehagelig påtrengende. Portrettet av Ylva Schwenke er vakkert utført, nesten skjørt, og man kan bare undre seg over hva som skjuler seg bak det uutgrunnelige blikket.

«En fin, fin serie som respektfullt, sanselig og emosjonelt viser noen av de overlevende etter Utøya. Ungdommene utstråler følelser, sorg, overlevelse, fortid og framtid på samme tid – og en fandenivoldsk styrke. Sjelden ser vi portretter som rammer sansene slik disse bildene gjør. Det er ikke bare ett sterkt bilde. Det er åtte. Og de supplerer hverandre så godt», skriver juryen i Pressefotografenes Klubb. om Gjestvangs bilder.

– Det betyr veldig mye meg. Det er en stor ære og en fantastisk annerkjennelse for arbeidet mitt, sier Gjestevang takknemlig og stolt, til fotojournalisten.no.

Bildene til Andrea Gjestvang finnes på nettsidene, som du finner her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.