Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

App-kamera med wi-fi

Trådløs deling av bilder og apper er på full fart inn i kameraer, som Sony NEX-6, med utskiftbar optikk og wi-fi.

Skrevet av / 12.09.12 - 10:44
App-kamera med wi-fi

Sony NEX-6 ser ut som et kompaktkamera, men har utsklftbar optikk, akkurat som et hvilket som helst systemkamera. Bare mye mindre.

NEX-6 sniker seg inn mellom nylig lanserte NEX-5R, og toppmodellen NEX-7. Kameraet har arvet OLED-søkeren fra sjueren, men betjeningen fra femmeren.

Et innstillingsratt er plassert under programhjulet til høyre, mens søkeren er plassert helt til venstre. Sony har også droppet den ubrukelige multikontakten fra tidligere modeller, og gitt kameraet en skikkelig blitssko. Men med flere kontakter, slik at den kan brukes sammen med annet tilbehør enn bare blitser.

I NEX-6 får man 16 megapiksler bildebrikke, hybrid autofokus for alle lysforhold, HD-video og vippbar skjerm.

Men også trådløs tilkobling slik at man kan dele bilder fra kameraet til PC-en, eller en smartmobil med Sonys PlayMemories app.

Apper er nemlig litt av poenget også med kameraet, hvor man kan utvide kameraets funksjonalitet ved å innstallere apper som har ulike funksjoner.

Sony har allerede flere apper klare for nedlasting til kameraet, som vil koste 6500 kr for bare huset, eller 7800 kr med den nye, kompakte 16-50mm zoomen. Med elektronisk zoom, som vist på bildet over.

Kameraet er i salg fra november 2012. Da er også den nye vidvinkelzoomen E 10-18mm f4.0 med optisk bildestablisator klar, og måneden etter kommer 35mm f1.8, også den med optisk bildestablisator.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top