Kompakt systemkamera

Trådløs deling av bilder og apper er på full fart inn i kameraer, som Sony NEX-6, med utskiftbar optikk og wi-fi.
Annonse
Annonse
forfatter

Sony NEX-6 ser ut som et kompaktkamera, men har utsklftbar optikk, akkurat som et hvilket som helst systemkamera. Bare mye mindre.

NEX-6 sniker seg inn mellom nylig lanserte NEX-5R, og toppmodellen NEX-7. Kameraet har arvet OLED-søkeren fra sjueren, men betjeningen fra femmeren.

Et innstillingsratt er plassert under programhjulet til høyre, mens søkeren er plassert helt til venstre. Sony har også droppet den ubrukelige multikontakten fra tidligere modeller, og gitt kameraet en skikkelig blitssko. Men med flere kontakter, slik at den kan brukes sammen med annet tilbehør enn bare blitser.

Annonse

I NEX-6 får man 16 megapiksler bildebrikke, hybrid autofokus for alle lysforhold, HD-video og vippbar skjerm.

Men også trådløs tilkobling slik at man kan dele bilder fra kameraet til PC-en, eller en smartmobil med Sonys PlayMemories app.

Apper er nemlig litt av poenget også med kameraet, hvor man kan utvide kameraets funksjonalitet ved å innstallere apper som har ulike funksjoner.

Sony har allerede flere apper klare for nedlasting til kameraet, som vil koste 6500 kr for bare huset, eller 7800 kr med den nye, kompakte 16-50mm zoomen. Med elektronisk zoom, som vist på bildet over.

Annonse

Kameraet er i salg fra november 2012. Da er også den nye vidvinkelzoomen E 10-18mm f4.0 med optisk bildestablisator klar, og måneden etter kommer 35mm f1.8, også den med optisk bildestablisator.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.