Search
Generic filters

App-kamera med wi-fi

Trådløs deling av bilder og apper er på full fart inn i kameraer, som Sony NEX-6, med utskiftbar optikk og wi-fi.

Sony NEX-6 ser ut som et kompaktkamera, men har utsklftbar optikk, akkurat som et hvilket som helst systemkamera. Bare mye mindre.

NEX-6 sniker seg inn mellom nylig lanserte NEX-5R, og toppmodellen NEX-7. Kameraet har arvet OLED-søkeren fra sjueren, men betjeningen fra femmeren.

Et innstillingsratt er plassert under programhjulet til høyre, mens søkeren er plassert helt til venstre. Sony har også droppet den ubrukelige multikontakten fra tidligere modeller, og gitt kameraet en skikkelig blitssko. Men med flere kontakter, slik at den kan brukes sammen med annet tilbehør enn bare blitser.

I NEX-6 får man 16 megapiksler bildebrikke, hybrid autofokus for alle lysforhold, HD-video og vippbar skjerm.

Men også trådløs tilkobling slik at man kan dele bilder fra kameraet til PC-en, eller en smartmobil med Sonys PlayMemories app.

Apper er nemlig litt av poenget også med kameraet, hvor man kan utvide kameraets funksjonalitet ved å innstallere apper som har ulike funksjoner.

Sony har allerede flere apper klare for nedlasting til kameraet, som vil koste 6500 kr for bare huset, eller 7800 kr med den nye, kompakte 16-50mm zoomen. Med elektronisk zoom, som vist på bildet over.

Kameraet er i salg fra november 2012. Da er også den nye vidvinkelzoomen E 10-18mm f4.0 med optisk bildestablisator klar, og måneden etter kommer 35mm f1.8, også den med optisk bildestablisator.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.