Search
Generic filters

Analogkameraet er ikke dødt

Lomography Belair X 6-12 er et skvett nytt, analogt mellomformatkamera, som nesten ikke koster noe og bruker 120-film.

Forvirret over at det fremdeles lages kameraer som bruker film? De har aldri forsvunnet, men den digitale tidsalderen har gjort digitalkameraet til allemanseie, og det analoge kameraet til et verktøy for spesielt interesserte. Pussig å tenke på at for 10 år siden var det omvendt.

Lomography Belair X 6-12 ser nettopp ut som det er fra en svunnen tidsalder. Den karakteristiske belgen det avtagbare objektivet er montert foran, passer på at brennvidden og bildevinkelen blir korrekt på 120-filmen kameraet bruker.

Kameraet som koster fra 240 Euro (174,30 på tidsbegrenset tilbud) for den sorte utgaven i plast, bruker altså 120-rullfilm, akkurat som bestefaren din gjorde i Rolleflexen sin på 50-tallet, men her får man automatisk eksponering og utskiftbar optikk.

Lomography Belair X 6-12kan leveres i en versjon kalt Globetrotter, og en kalt Jetsetter i skinn og metall, og den sorte som kalles Cityslicker.

Alle leveres med to objektiver, en 58mm f8 med 90 graders vidvinkel på 6 x 12 cm panorama filmformat, og en 90mm f8 med 65 graders bildevinkel. Man kan også fotografere i 6 x 9 cm og 6 x 6 format. Da endres selvsagt bildevinkelen.

Lukkertidene styres automatisk, men man må velge fokus og blender selv. Fokus kan stilles i 1m, 1.5m, 3m og uendelig, mens blendervalgene er f8 og f16.

ISO-følsomheten kan stilles mellom 50 og 1600 ISO.

Les mer her.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.
Bose gjør et nytt forsøk med helt nye ørepropper. Quetcomfort Earbuds har aktiv støydemping, mens Sport Earbuds er for trening.