Optikk

Siden de fleste Pentax speilreflekser er værtettet, er det på sin plass med objektiver som passer til, som 20-40mm zoomen her
Annonse
Annonse
forfatter

Et Pentax K-5 II eller K-50, er blant mange Pentax-kameraer som har forseglinger over alt, for å holde regn, snø og skitt ute. Det finnes flere objektiver som også er værtettet, blant annet med en solid O-ring rundt bajonettfatningen, slik at det ikke kommer fukt inn i kameraet.

Det gjør det heller ikke i HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC, som finnes i sort eller sølv, og har gummipakninger for å holde vannet på utsiden.

_HD20-40-SL_hood

Zoomobjektivet dekker en bildevinkel tilsvarende 30-60mm, og er slik sett en finfin normalzoom til Pentax speilreflekskameraer. Det meste av objektivet er laget i metall, og linseelementene har Pentax HD-coating, en ED-glasslinse, og en ”super-low-dispersion-linse”. Som skal gi jevnere skarphet og dempe kromatiske fargebrytning bedre.

Det har også ”Quick Shift Focus”, slik at man kjapt kan veksle mellom autofokus og manuell fokus, og det har kjapp og stillegående autofokus, i følge Pentax.

Objektivet leveres i november og vil koste 9.000 kr.

Fakta:

 • Brennvidde: 20-40mm
  Lysstyrke: F/2,8-4
  Objektivkonstruksjon:    9 elementer i 8 grupper
  Nærgrense:    0,28 meter
  Filterstørrelse:    55mm
  Lengde:    71mm
  Diameter:    68,5mm
  Vekt:    283 gram
  Blenderlameller:    9 stk.
  Medfølgende tilbehør:    Solblender

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?