Bilderedigering

Neste utgave av Adobe Photoshop kalles CC for Creative Cloud, som ikke lenger trenger finnes på harddisken, men lagres på nettet via Adobes nye nettskytjeneste.
Annonse
Annonse
forfatter

Sammen med nye Photoshp CC, eller PS8 som den også kan kalles, slippes også annen programvare i Adobes Creative Suite i nye versjoner. Alle med månedsabonnement og lagring i nettskyen, inkludert med en mengde nye funksjoner og forbedringer.

For fotografer er det Adobe Photoshop CC som er den aller viktiste programvaredelen i Creative Suite, og man kan abonnere bare på Photoshop CC, uavhengig av de andre programmene i Creative Suite.

Det blir ikke lengre mulig å kjøpe en fysisk installasjons-CD av Photoshop CC.

Blant nyhetene i er utvidet 3D-funksjonalitet, smartere oppskarping av bildene, oppskalering av små bilder til større filstørrelser bildeflater og kompensering av bevegelsesuskarphet og bedre råfilkonverter.

Adobe-Photoshop-CC-1367863937-0-0

Den såkalt smarte oppskarpingen har flere justeringsmuligheter, og skal gi mer naturlig utseende resultat, uten de synlige artefaktene oppskarping ofte har. Og gi betydelig bedre støykontroll, slik at kornstøy ikke blir mer fremtredende etter oppskarping.

Blant 20 andre forbedringer, og nye funksjoner, er kompensering av bevegelsesuskarphet en spennende nyhet. Den skal gjøre det mulig å velge uskarpe områder, og gjenvinne data i bildet slik at man får et skarpere objekt i bildet.

ShakeReduction CC

De mange nye funksjonene skal vi bruke mer tid på å gi igjennom i en kommende test av Photoshop CC.

Inntil da finner man mer info med videoer her.

 

Fra pressemeldingen:

Nye funksjoner i Photoshop CC:

Photoshop CCs mange nyheter bidrar til en mer effektiv hverdag der kreativiteten får fritt spillerom. Avanserte funksjoner forenkler arbeidsflyten, enten man ønsker å gjøre bildene mer perfekte, designe for online- eller offline-medier eller lage noe i 3D/video.

·         Flere nye verktøy introduserer noen av de mest avanserte bildeskarphetsteknologiene. Det nye verktøyet Camera Shake Reduction analyserer og korrigerer uskarphet som følge av kamerabevegelser. Smart Sharpen bruker adaptive sharpening-algoritmer så støy og halo-effekter minimeres. Bilder kan forstørres helt opptil reklametavlestørrelse uten å bli kornete.

·         Adobe Camera 8 Raw gir Photoshop CC tre nye alternativer innen fotoredigering. Med Advanced Healing Brush kan fotografer «kurere» eller «lappe» bilder med et pennestrøk. Radial Gradient har avanserte kontrollmuligheter så man skaper oppmerksomhet på bildets fokus uten å tilføye en standardvignett. Upright retter automatisk opp horisonter og gir et riktig perspektiv uten å ødelegge bildet. Redigering med Camera Raw kan gjøres i alle lag eller en fil i Photoshop CC.

·         Det er nå mulig å opprette rektangler med avrundede hjørner, og å justere størrelsen når som helst. Man kan også velge flere stier, former og vektorer på en gang, slik at man får en rask og enkel arbeidsflyt når man jobber med flere objekter.

·         Photoshop CC er det første Adobe-programmet for Mac og Windows som kan brukes til å overføre filer direkte til Behance, så arbeid opprettet i Photoshop CC umiddelbart kan deles med andre kreative og åpne for tilbakemeldinger. Behance er verdens ledende kreative nettverk med over 1,4 millioner medlemmer.

·         Med Photoshop CC får man alle de siste funksjonene medlemmer av Creative Cloud har hatt i løpet av det siste året, inkludert støtte for Smart Object for Blur Gallery og Liquify-effekter, Conditional Action og CSS-støtte for raskere web-design.

·         Adobe lanserer snart en ny arbeidsflyt fra Photoshop CC til Edge Reflow CC. Dette gjør det enklere å skape webdesign i Photoshop for deretter å gjøre det om til et ‘responsive’ web-design som kan ses på alle typer enheter.

Medlemsskap, tilgjengelighet og priser

Creative Cloud-medlemmer kan umiddelbart laste ned de nyeste versjonene av Creative Cloud-programmene, når de blir tilgjengelige i juni. Creative Cloud for Teams gir, i tillegg til et vanlig medlemskap, 100 GB lagringsplass og en rekke sentralt styrte administrasjonsfunksjoner.

Før og etter oppskarping
Før og etter oppskalering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.