Search
Generic filters

Adobe fornyer Lightroom

De nye versjonene av Lightroom bringer med seg viktige oppdateringer som mange fotografer vil bli begeistret for.

For noen av oss som har brukt Lightroom siden den første versjonen, har fotoprogrammet gjerne falt mellom to stoler. Adobe har gjort mye for å forbedre funksjonaliteten siden den gang, og Lightroom 6 og CC er definitivt den beste utgaven hittil.

For ordens skyld, Lightroom 6 er utgaven for de som bare bruker redigeringsprogrammet på datamaskinen, mens CC-versjonen deler bildearkivet med nettbrett, mobil og synkroniserer dem på tvers av maskiner og plattformer. Og er en del av abonnementstjenesten Adobe Creative Cloud Photography.

De to versjonene er ellers like, men Lightroom 6 har ikke Creative Cloud-fordelene.

Adobe Lightroom 6 - Pano Merge

Blant oppgraderingene er en merkbar økning i responstid som gjør programmet kjappere i bruk – blant annet fordi Lr nå bruker mer av grafikkprosessorens kapasitet, og en HRD Merge-funksjon som gjør det mulig å kombinere billder tatt med ulike eksponeringsinnstillinger.

Nytt er også Panorama Merge-funksjonen (se bildet over) som smelter en rekke bilder sammen til ett panoramabilde, og ansiktsgjenkjennelse for enklere sortering av personer på gruppebilder, portretter osv.

Adobe Lightroom 6 - Facial Recognition

Lightroom CC og Lr 6 har også fått en kjærkommen oppgradering i smarte pensler for bedre detaljretusjering, noe Aperture-brukere vil kjenne seg igjen i.

Tilgjengelighet

CC blir tilgjengelig i Creative Cloud Photograpy Plan, som koster 94 kr i måneden eller Creative Cloud Complete Plan til 475 kr per måned. Programmet vil også være tilgjengelig som enkeltprodukt bare til datamaskinen til 975 kr. og oppgradering fra Lr 5 koster 550 kr.

Lightroom 6 kan lastes ned fra adobe.no nå, og koster 1.050 kr. Har man en eldre versjon av Lightroom koster en oppgradering til Lightroom 6 587 kr.
Adobe Lightroom 6 - BW

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker