Search
Generic filters

6000 Nikon 1 kameraer – hver dag

Nikon produserer hele 6000 kameaer hver dag av de nye Nikon 1 modellene, på kamerafabrikken i Wuxi distriktet i Kina.

Salget av små speilløse systemkameraene vokser hurtig i markedet. Ikke bare i vest-Europa, men også globalt. De fleste kameraprodusenter med respekt for seg selv har derfor kastet seg inn i markedet for kompakte systemkamerer.

Siste produsent ut er Nikon som nylig lanserte sitt kompakte Nijkon 1 kamerasystem. Hvor speilhuset er fjernet, og både kamera og objektiver er svært kompakte og lette. Sammenlignet med et speilreflekskamera.

De to kameramodellene, og objektivene til CX-systemet som det også kalles, produseres på Nikons CoolPix-fabrikk i Wuxi. Øst i Kina. Der setter over 8000 ansatte sammen Nikons kompaktkameraer, og de to nye Nikon 1 modellene, de fire første objektivene, og mye av arbeidet gjøres for hånd.

For eksempel males Nikon logoen på kameraene for hånd, polering av linseelementer foregår både maskinelt og for hånd, og all etterkontroll skjer med lupe, mikroskop og måleinstrumenter. Før kameraene pakkes for forsending.

Så langt er det Nikon 1 J1 det produseres mest av. Hele 5000 stykker monteres – hver dag. I fargene rødt, hvitt, rosa, sølv og sort.

Mens det mer påkostede V1 produseres i hvitt og sort, men «bare» i 1000 eksemplarer om dagen.

Med 120.000 kameraer i måneden kan det absolutt virke som at Nikon mener alvor med sin inntreden i det hurtig voksende markedet for kompakte systemkameraer.

Testen av Nikon 1 V1 finner du i novemberutgaven som er i kioskhyllene nå, mens testen av J1 og ni andre kompakte systemkameraer, dukker opp i desemberutgaven av Lyd & Bilde.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.