Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

6000 Nikon 1 kameraer – hver dag

Nikon produserer hele 6000 kameaer hver dag av de nye Nikon 1 modellene, på kamerafabrikken i Wuxi distriktet i Kina.

Skrevet av / 04.11.11 - 17:28
6000 Nikon 1 kameraer – hver dag

Salget av små speilløse systemkameraene vokser hurtig i markedet. Ikke bare i vest-Europa, men også globalt. De fleste kameraprodusenter med respekt for seg selv har derfor kastet seg inn i markedet for kompakte systemkamerer.

Siste produsent ut er Nikon som nylig lanserte sitt kompakte Nijkon 1 kamerasystem. Hvor speilhuset er fjernet, og både kamera og objektiver er svært kompakte og lette. Sammenlignet med et speilreflekskamera.

De to kameramodellene, og objektivene til CX-systemet som det også kalles, produseres på Nikons CoolPix-fabrikk i Wuxi. Øst i Kina. Der setter over 8000 ansatte sammen Nikons kompaktkameraer, og de to nye Nikon 1 modellene, de fire første objektivene, og mye av arbeidet gjøres for hånd.

For eksempel males Nikon logoen på kameraene for hånd, polering av linseelementer foregår både maskinelt og for hånd, og all etterkontroll skjer med lupe, mikroskop og måleinstrumenter. Før kameraene pakkes for forsending.

Så langt er det Nikon 1 J1 det produseres mest av. Hele 5000 stykker monteres – hver dag. I fargene rødt, hvitt, rosa, sølv og sort.

Mens det mer påkostede V1 produseres i hvitt og sort, men «bare» i 1000 eksemplarer om dagen.

Med 120.000 kameraer i måneden kan det absolutt virke som at Nikon mener alvor med sin inntreden i det hurtig voksende markedet for kompakte systemkameraer.

Testen av Nikon 1 V1 finner du i novemberutgaven som er i kioskhyllene nå, mens testen av J1 og ni andre kompakte systemkameraer, dukker opp i desemberutgaven av Lyd & Bilde.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top