Bransje

Nikon produserer hele 6000 kameaer hver dag av de nye Nikon 1 modellene, på kamerafabrikken i Wuxi distriktet i Kina.
Annonse
Annonse
forfatter

Salget av små speilløse systemkameraene vokser hurtig i markedet. Ikke bare i vest-Europa, men også globalt. De fleste kameraprodusenter med respekt for seg selv har derfor kastet seg inn i markedet for kompakte systemkamerer.

Siste produsent ut er Nikon som nylig lanserte sitt kompakte Nijkon 1 kamerasystem. Hvor speilhuset er fjernet, og både kamera og objektiver er svært kompakte og lette. Sammenlignet med et speilreflekskamera.

De to kameramodellene, og objektivene til CX-systemet som det også kalles, produseres på Nikons CoolPix-fabrikk i Wuxi. Øst i Kina. Der setter over 8000 ansatte sammen Nikons kompaktkameraer, og de to nye Nikon 1 modellene, de fire første objektivene, og mye av arbeidet gjøres for hånd.

For eksempel males Nikon logoen på kameraene for hånd, polering av linseelementer foregår både maskinelt og for hånd, og all etterkontroll skjer med lupe, mikroskop og måleinstrumenter. Før kameraene pakkes for forsending.

Så langt er det Nikon 1 J1 det produseres mest av. Hele 5000 stykker monteres – hver dag. I fargene rødt, hvitt, rosa, sølv og sort.

Mens det mer påkostede V1 produseres i hvitt og sort, men «bare» i 1000 eksemplarer om dagen.

Med 120.000 kameraer i måneden kan det absolutt virke som at Nikon mener alvor med sin inntreden i det hurtig voksende markedet for kompakte systemkameraer.

Testen av Nikon 1 V1 finner du i novemberutgaven som er i kioskhyllene nå, mens testen av J1 og ni andre kompakte systemkameraer, dukker opp i desemberutgaven av Lyd & Bilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.