SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

3D-bilder og video med Samsung NX300

Samsung lager noen svært spennende systemkameraer, og NX300 er det mest interessante av dem. Med 3D-optikk og forbedret wi-fi.

3D-kameraer er ikke noe nytt. FujiFilm har hatt et par modeller i salg, Panasonic har et 3D-objektiv med to linserekker som gjør det mulig å ta biler med 3D-effekt, og mange kompaktkameraer har en simulert 3D-effekt som en del av funksjonsvalgene.

Med unntak for FujiFilms stereoskopiske kompaktkameraer, er det ingen av de nevnte som fungerer godt. Det kan hende Samsung lykkes bedre med nye NX300 og NX 45 mm f1.8 2D/3D-objektivet som er i salg i april 2013.

Kameraet er bygget på samme lest som NX210/200 (les testen her), og har samme 20,3 megapiksler bildebrikke, men forbedret betjening og wi-fi-støtte, og selvsagt kan det brukes sammen med NX 45 mm f1.8 2D/3D.

Samsung liker å kalle det et smartkamera, men det passer vel strengt tatt bedre på Android-kameraet Samsung Galaxy Camera. Som vi tester i februarutgaven av Lyd & Bilde.

NX300 har for eksempel ikke pekeskjerm, men nå kan AMOLED-skjermen på 3,3 tommer i det minste vippes til passende vinkel, og Samsung har forbedret den trådløse wi-fi-funksjonaliteten, blant annet med en direktevalgsknapp for overføring av bilder til en smartmobil, nettbrett eller datamaskin.

Kameraet er også oppdatert på den tekniske siden, med en ny bildeprosessor kalt DRIMe IV som skal gi bedre bildekvalitet med bedre fargegjengivelse og mindre bildestøy på høye ISO-følsomhet.

Samsung forteller at NX300s lysfølsomhet rekker til 25600 ISO, slik at man kan fotografere i mørket, mens den hybride autfokusen (fase- og kontrastbasert) skal sørge for skarpere bilder, og 1/6000s lukkertid og 8,6 bilder/s skuddhastighet, skal fryse serieopptaket i skarpe sekvenser.

3D-objektivet NX 45 mm f1.8 fungerer både på stillbilder og videoopptak hvor man kan ta opp video i 3D, og vise på 3D-tv-en etterpå. Objektivet som kan brukes som vanlig 2D-objektiv, kan med en liten bryter skifte til 3D og bruker to paneler innvendig som dekker hvert sitt område av motivet, mens kameraet lager to litt ulike versjoner av motivet, som smeltes sammen til en 3D-bilde. Eller video.

Objektivet som er i salg i april, koster 4000 kr, mens NX300 leveres med en 18-55mm zoom i sort eller hvit, til 6600 kr.

Testen av NX300 håper vi å ha klar senest i aprilutgaven av magasinet.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.