Kompakt systemkamera

Samsung lager noen svært spennende systemkameraer, og NX300 er det mest interessante av dem. Med 3D-optikk og forbedret wi-fi.
Annonse
Annonse
forfatter

3D-kameraer er ikke noe nytt. FujiFilm har hatt et par modeller i salg, Panasonic har et 3D-objektiv med to linserekker som gjør det mulig å ta biler med 3D-effekt, og mange kompaktkameraer har en simulert 3D-effekt som en del av funksjonsvalgene.

Med unntak for FujiFilms stereoskopiske kompaktkameraer, er det ingen av de nevnte som fungerer godt. Det kan hende Samsung lykkes bedre med nye NX300 og NX 45 mm f1.8 2D/3D-objektivet som er i salg i april 2013.

Kameraet er bygget på samme lest som NX210/200 (les testen her), og har samme 20,3 megapiksler bildebrikke, men forbedret betjening og wi-fi-støtte, og selvsagt kan det brukes sammen med NX 45 mm f1.8 2D/3D.

Samsung liker å kalle det et smartkamera, men det passer vel strengt tatt bedre på Android-kameraet Samsung Galaxy Camera. Som vi tester i februarutgaven av Lyd & Bilde.

Annonse

NX300 har for eksempel ikke pekeskjerm, men nå kan AMOLED-skjermen på 3,3 tommer i det minste vippes til passende vinkel, og Samsung har forbedret den trådløse wi-fi-funksjonaliteten, blant annet med en direktevalgsknapp for overføring av bilder til en smartmobil, nettbrett eller datamaskin.

Kameraet er også oppdatert på den tekniske siden, med en ny bildeprosessor kalt DRIMe IV som skal gi bedre bildekvalitet med bedre fargegjengivelse og mindre bildestøy på høye ISO-følsomhet.

Samsung forteller at NX300s lysfølsomhet rekker til 25600 ISO, slik at man kan fotografere i mørket, mens den hybride autfokusen (fase- og kontrastbasert) skal sørge for skarpere bilder, og 1/6000s lukkertid og 8,6 bilder/s skuddhastighet, skal fryse serieopptaket i skarpe sekvenser.

Annonse

3D-objektivet NX 45 mm f1.8 fungerer både på stillbilder og videoopptak hvor man kan ta opp video i 3D, og vise på 3D-tv-en etterpå. Objektivet som kan brukes som vanlig 2D-objektiv, kan med en liten bryter skifte til 3D og bruker to paneler innvendig som dekker hvert sitt område av motivet, mens kameraet lager to litt ulike versjoner av motivet, som smeltes sammen til en 3D-bilde. Eller video.

Objektivet som er i salg i april, koster 4000 kr, mens NX300 leveres med en 18-55mm zoom i sort eller hvit, til 6600 kr.

Testen av NX300 håper vi å ha klar senest i aprilutgaven av magasinet.

Annonse

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.