Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

3D-bilder og video med Samsung NX300

Samsung lager noen svært spennende systemkameraer, og NX300 er det mest interessante av dem. Med 3D-optikk og forbedret wi-fi.

Skrevet av / 04.01.13 - 11:18
3D-bilder og video med Samsung NX300

3D-kameraer er ikke noe nytt. FujiFilm har hatt et par modeller i salg, Panasonic har et 3D-objektiv med to linserekker som gjør det mulig å ta biler med 3D-effekt, og mange kompaktkameraer har en simulert 3D-effekt som en del av funksjonsvalgene.

Med unntak for FujiFilms stereoskopiske kompaktkameraer, er det ingen av de nevnte som fungerer godt. Det kan hende Samsung lykkes bedre med nye NX300 og NX 45 mm f1.8 2D/3D-objektivet som er i salg i april 2013.

Kameraet er bygget på samme lest som NX210/200 (les testen her), og har samme 20,3 megapiksler bildebrikke, men forbedret betjening og wi-fi-støtte, og selvsagt kan det brukes sammen med NX 45 mm f1.8 2D/3D.

Samsung liker å kalle det et smartkamera, men det passer vel strengt tatt bedre på Android-kameraet Samsung Galaxy Camera. Som vi tester i februarutgaven av Lyd & Bilde.

NX300 har for eksempel ikke pekeskjerm, men nå kan AMOLED-skjermen på 3,3 tommer i det minste vippes til passende vinkel, og Samsung har forbedret den trådløse wi-fi-funksjonaliteten, blant annet med en direktevalgsknapp for overføring av bilder til en smartmobil, nettbrett eller datamaskin.

Kameraet er også oppdatert på den tekniske siden, med en ny bildeprosessor kalt DRIMe IV som skal gi bedre bildekvalitet med bedre fargegjengivelse og mindre bildestøy på høye ISO-følsomhet.

Samsung forteller at NX300s lysfølsomhet rekker til 25600 ISO, slik at man kan fotografere i mørket, mens den hybride autfokusen (fase- og kontrastbasert) skal sørge for skarpere bilder, og 1/6000s lukkertid og 8,6 bilder/s skuddhastighet, skal fryse serieopptaket i skarpe sekvenser.

3D-objektivet NX 45 mm f1.8 fungerer både på stillbilder og videoopptak hvor man kan ta opp video i 3D, og vise på 3D-tv-en etterpå. Objektivet som kan brukes som vanlig 2D-objektiv, kan med en liten bryter skifte til 3D og bruker to paneler innvendig som dekker hvert sitt område av motivet, mens kameraet lager to litt ulike versjoner av motivet, som smeltes sammen til en 3D-bilde. Eller video.

Objektivet som er i salg i april, koster 4000 kr, mens NX300 leveres med en 18-55mm zoom i sort eller hvit, til 6600 kr.

Testen av NX300 håper vi å ha klar senest i aprilutgaven av magasinet.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top