Foto

REDs nye Scarlet, er en aldri så liten kamerarevolusjon. Ikke fordi det kan ha 261 megapiksler, men fordi du kan sette sammen det kameraet du selv trenger, fra et modulbasert kamerakonsept som starter på cirka 4000 dollar.

Få har hørt om RED, som er resultatet av en søkkrik fotoentusiasts drøm om det ultimate kamera. Et kamera uten begrensninger, som man setter sammen fra moduler, til man har akkurat det kameraet man trenger. Jim Jannard som eier Oakley er mannen bak RED, og hans ingeniører har virkelig laget noe som definitivt ikke ligner noe annet vi har sett.

Moduloppbyggingen kan minne om et Alpa eller et Hasselblad mellomformatkamera, men RED Scarlet er mye mer enn bare et modulbasert system. Eller DSMC som det kalles, Digital Still and Motion Camera.

For her kan man ta stillbilder i den oppløsningen man vil, og gjøre videoopptak ikke bare i HD-kvalitet, men i alt fra 3K til 28K! Sammenlign det med vanlig HD som er 1920×1080, så skjønner man at 3k med 3072×1620 eller svimlende 28K med 28000×9334 er en oppløsning videokameraene i hylla på Elkjøp ikke er i nærheten av.

Scarlet som den nye modellen kalles, er basert på et digitalhus som man kan bruke RED optikk på, eller speilrefleksoptikk fra Nikon eller Canon på.
RED har flere objektiver med fast brennvidde og flere zoomobjektiver, tilpasset de ulike formatene på bildebrikkene som er tilgjengelige.
Bildebrikkene velger man selv, de finnes i åtte størrelser fra 2/3-tomme (10,1×5,35mm med 4,9 Mp) til 6×17 cm bredformat  med 261 megapiksler (jepp, hele 186x56mm). Mellomformatfotografer vil kjenne seg igjen i 645-modulen som er på 65 megapiksler, og det finnes også en 35mm fullformat bildebrikke til Scarlet, på 24 megapiklser. Akkurat som Sony Alpha 900, altså.

Alle utgavene av Scarlet kan ta opp video i alt fra 120 fps (!) til 25 fps, avhengig av oppløsning på bildebrikken, og bildeprosessorene jobber i 12 eller 16-bit, som gir et dynamisk omfang opp til 13 EV-trinn.
Man kan også bruke den større Epic-modulen som er et digitalhus lik Scarlet, og en gang i framtiden, planlegges lanseringen av et RED-kamera med 3D. Men mens Scarlet blir tilgjengelig allerede i 2009, drøyer det nok før vi får en en ferdig versjon av prototypen med 3D.

Annonse

RED Scarlet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.