261 Megapiksler i RED Scarlet

REDs nye Scarlet, er en aldri så liten kamerarevolusjon. Ikke fordi det kan ha 261 megapiksler, men fordi du kan sette sammen det kameraet du selv trenger, fra et modulbasert kamerakonsept som starter på cirka 4000 dollar.

Få har hørt om RED, som er resultatet av en søkkrik fotoentusiasts drøm om det ultimate kamera. Et kamera uten begrensninger, som man setter sammen fra moduler, til man har akkurat det kameraet man trenger. Jim Jannard som eier Oakley er mannen bak RED, og hans ingeniører har virkelig laget noe som definitivt ikke ligner noe annet vi har sett.

Moduloppbyggingen kan minne om et Alpa eller et Hasselblad mellomformatkamera, men RED Scarlet er mye mer enn bare et modulbasert system. Eller DSMC som det kalles, Digital Still and Motion Camera.

For her kan man ta stillbilder i den oppløsningen man vil, og gjøre videoopptak ikke bare i HD-kvalitet, men i alt fra 3K til 28K! Sammenlign det med vanlig HD som er 1920×1080, så skjønner man at 3k med 3072×1620 eller svimlende 28K med 28000×9334 er en oppløsning videokameraene i hylla på Elkjøp ikke er i nærheten av.

Scarlet som den nye modellen kalles, er basert på et digitalhus som man kan bruke RED optikk på, eller speilrefleksoptikk fra Nikon eller Canon på.
RED har flere objektiver med fast brennvidde og flere zoomobjektiver, tilpasset de ulike formatene på bildebrikkene som er tilgjengelige.
Bildebrikkene velger man selv, de finnes i åtte størrelser fra 2/3-tomme (10,1×5,35mm med 4,9 Mp) til 6×17 cm bredformat  med 261 megapiksler (jepp, hele 186x56mm). Mellomformatfotografer vil kjenne seg igjen i 645-modulen som er på 65 megapiksler, og det finnes også en 35mm fullformat bildebrikke til Scarlet, på 24 megapiklser. Akkurat som Sony Alpha 900, altså.

Alle utgavene av Scarlet kan ta opp video i alt fra 120 fps (!) til 25 fps, avhengig av oppløsning på bildebrikken, og bildeprosessorene jobber i 12 eller 16-bit, som gir et dynamisk omfang opp til 13 EV-trinn.
Man kan også bruke den større Epic-modulen som er et digitalhus lik Scarlet, og en gang i framtiden, planlegges lanseringen av et RED-kamera med 3D. Men mens Scarlet blir tilgjengelig allerede i 2009, drøyer det nok før vi får en en ferdig versjon av prototypen med 3D.

RED Scarlet

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.