Speilrefleks

Her er D600, Nikon-kameraet med fullformat bildebrikke, som plasserer seg midt mellom de fantastiske D7000 og D800.
Annonse
Annonse
forfatter

Ryktene var sanne. Nikon D600 er lillebror til fullformatkameraet D800, med 36 megapiksler, som er rettet mot proffmarkedet i stor grad.

D600 er mindre, lettere, og billigere. Kamerahuset er priset til 17.390 kr, og er i salg fra 18. september.

Bildebrikken og mange av spesifikasjonene, minner mye om tilsvarende i nylig lanserte Sony Alpha 99. Som vi har skrevet om her.

Men D600 er et hakket mer tradisjonelt speilreflekskamera, med optisk søker som viser 100 prosent av bildeflaten, vippbart speil og klassisk Nikon-design.

Annonse

Det ligner ikke uventet på en kryssning mellom D7000, med 16 megapiksler bildebrikke i APS-C format, og D800 med sin oppsiktsvekkende 36 megapiksler, i 24 x 36 mm fullformatstørrelse.

I D600 sitter altså en ny 24,3 megapiksler fullformat  bildebrikke, som vi har god grunn til å tro er temmelig lik tilsvarende i Sony A99.

Men D600 har også 39 punkts autofokus hentet fra toppmodellen D4, med ni kryssensorer (bedre følsomhet), full 1080p HD-video (med 30, 25 og 24 bilder per sekund) og strømming av ukomprimert HD-video over HDMI-utgangen.

Som mange andre Nikon D-modeller, kan kameraet bruke Nikons wi-fi-modul for trådløs overføring av bilder, til en smartmobil eller nettbrett, og inngang for stereomikrofon.

Annonse

Kamerahuset er værtettet i og solid bygget, i god Nikon-tradisjon, og har fått testet lukkeren til 150.000 eksponeringer, det har to minnekortspalter, 3,2 LCD-skjerm med 921 000 bildepunkter, 14-bits råfilprosessering, 900 eksponeringer batteritid, 5,5 bps skuddhastighet og maks følsomhet på 25600 ISO.

Følg med på lydogbilde.no for test av Nikon D600.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.