Search
Generic filters

24,3 Mp fullformat Nikon D600

Her er D600, Nikon-kameraet med fullformat bildebrikke, som plasserer seg midt mellom de fantastiske D7000 og D800.

Ryktene var sanne. Nikon D600 er lillebror til fullformatkameraet D800, med 36 megapiksler, som er rettet mot proffmarkedet i stor grad.

D600 er mindre, lettere, og billigere. Kamerahuset er priset til 17.390 kr, og er i salg fra 18. september.

Bildebrikken og mange av spesifikasjonene, minner mye om tilsvarende i nylig lanserte Sony Alpha 99. Som vi har skrevet om her.

Men D600 er et hakket mer tradisjonelt speilreflekskamera, med optisk søker som viser 100 prosent av bildeflaten, vippbart speil og klassisk Nikon-design.

Det ligner ikke uventet på en kryssning mellom D7000, med 16 megapiksler bildebrikke i APS-C format, og D800 med sin oppsiktsvekkende 36 megapiksler, i 24 x 36 mm fullformatstørrelse.

I D600 sitter altså en ny 24,3 megapiksler fullformat  bildebrikke, som vi har god grunn til å tro er temmelig lik tilsvarende i Sony A99.

Men D600 har også 39 punkts autofokus hentet fra toppmodellen D4, med ni kryssensorer (bedre følsomhet), full 1080p HD-video (med 30, 25 og 24 bilder per sekund) og strømming av ukomprimert HD-video over HDMI-utgangen.

Som mange andre Nikon D-modeller, kan kameraet bruke Nikons wi-fi-modul for trådløs overføring av bilder, til en smartmobil eller nettbrett, og inngang for stereomikrofon.

Kamerahuset er værtettet i og solid bygget, i god Nikon-tradisjon, og har fått testet lukkeren til 150.000 eksponeringer, det har to minnekortspalter, 3,2 LCD-skjerm med 921 000 bildepunkter, 14-bits råfilprosessering, 900 eksponeringer batteritid, 5,5 bps skuddhastighet og maks følsomhet på 25600 ISO.

Følg med på lydogbilde.no for test av Nikon D600.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.