Nyhet

Lightroom for M1-Mac-er

Flere pensler til Adobe Photoshop for iPad.
forfatter

For ikke lenge siden slapp Adobe Photoshop for Apples M1-prosessorer, som ga merkbar raskere ytelse på MacBook-en med M1-prosessor.

Nå er turen kommet til Lightroom Classic, men også Illustrator og InDesign, som også oppdateres med flere funksjoner. Som blant annet Rotate View i IIllustrator.

Men Photoshop Express for mobilen, har også fått flere retusjeringsfunksjoner, blant annet rynkefjerning, og muligheten for å redigere bort objekter i bildene.

En fiffig ny funksjon er muligheten for å fordreie og karikere bildene man har tatt på mobilen, i eksemplet under er hodet dreid med head tilt i Photoshop Express.

Photoshop for iPad har fått flere penselverktøy som man kan laste ned, og man kan lage sine egne om man vil.

I Lightroom har det dukket opp Premium Presets. Som er ferdiglagede ‘filter’–funksjoner. Nytt er også Edit Collaboration, hvor man kan dele bilder i Lightroom på tvers av plattformer, Windows, MacOS, iOS og Android.

 

Sist men ikke minst, Super Resolution, hvor man kan forstørre et bilde uten å introdusere støy eller pikseleringer, er nå tilgjengelig også i Lightroom-versjonene. Og ikke bare Photoshop.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.